Grand Theft Auto VI, kolaž od tri detalja iz igre

Rockstar napokon potvrdio: GTA VI očekujte tokom 2025. (Trailer)

Grand Theft Auto VI (GTA VI) je napokon i zvanično predstavljen, ali u prodaji će se pojaviti tek 2025. godine. Ogromna zajednica fanova ove kultne igre već godinama očekuje bilo kakvu potvrdu rada na nastavku GTA V. Nedavno je procurio trailer koji potvrđuje postojanje novog materijala, a to je uticalo i na odluku Rockstara da konačno otkloni sve dileme.

Nakon što je prvi trailer za GTA VI u javnost procurio ranije nego što je planirano, Rockstar je odlučio preuzeti stvar u svoje ruke, prenosi goodgame.hr. “Sada kada je trailer već procurio, onda ga radije pogledajte na službenom kanalu”, kratko je poručio Rockstar. Tako je Rockstar pružio i zvaničnu potvrdu rada na novom GTA ostvarenju i stavio tačku na sve spekulacije proteklih godina u vezi sa tim.

Bonnie i Clyde kao inspiracija za GTA VI

Premijerni trailer za GTA VI, koji možete pogledati ispod, konačno nam je otkrio što možemo očekivati od najiščekivanije igre generacije. Konačno su potvrđene sve dosadašnje glasine i leakovi. Sada znamo da nas zaista očekuje povratak u neonski Vice City, smješten u suncem okupanu državu Leonidu kao fiktivnu verziju Floride, naravno. Tu nas očekuje svojevrsna moderna verzija priče o Bonnie i Clydeu, odnosno Luciji i Jasonu. Prilično je očigledno da će Lucia biti glavni lik. “Sam trailer krcat je nevjerovatnom količinom detalja koje će, vjerujemo, hardcore fanovi “secirati” frejm po frejm. Mi ćemo se ovdje zaustaviti, kako i sami ne bismo krenuli u tom smjeru. Samo pogledajte trailer i sve će vam biti jasno”, poručuju sa portala goodgame.hr.

Vlasnici PS5 konzola će vjerovatno prvi moći da zaigraju GTA VI

GTA VI će se, dakle, u prodaji pojaviti tokom 2025. godine, ali za sada još ne znamo da li će to biti u proljeće ili na jesen. Očekuje se da će vlasnici PlayStation 5 konzola imati ekskluzivitet da prvi zaigraju ovo novo, dugo očekivano izdanje igre.

Scroll to Top