Šta nam je Huawei otkrio o svojoj novoj seriji P30

Kineski tehnološki konglomerat Huawei je krajem marta 2018. godine, na sajmu u Parizu, predstavio svoje pametne telefone serije P20. Kompanija je sada potvrdila da će ovogodišnji pametni telefoni serije P takođe biti predstavljeni u martu u Parizu.

U saopštenju za medije podijeljenom s poljskom web stranicom, Huawei je potvrdio da će krajem marta predstaviti P30 seriju pametnih telefona. Zvanično je potvrđeno da će to biti na događaju u Parizu, prenosi Mobigyaan. Iako Huawei nije otkrio tačan datum, sigurno je da će pametni telefoni biti otkriveni između 25. i 30. marta.

Kompanija za sada nije otkrila ni koliko će pametnih telefona lansirati pod serijom P30. Budući da je lani pokrenuo tri pametna telefona pod serijom P20, možemo očekivati ​​da će tako biti i ove godine. Međutim, uz potvrdu otkrivanja serije P30 krajem marta, Huawei je potvrdio i da će udvostručiti broj zaposlenih u Poljskoj. Naime, najavili su zapošljavanje 100 novih radnika.

Glasine o kamerama

Press renderi Huawei P30 procurili su ranije prošlog mjeseca i otkrili kako će novi modeli izgledati. Renderi su takođe potvrdili da će P30 imati tzv. notch u obliku kapi vode. Zanimljivo je da će i P30 imati trostruku glavnu kameru za koju se priča da uključuje senzor od 40 MP. Za autoportrete i videopozive, kaže se da na prednjoj strani ima selfie kameru od 24MP. Huawei P30 Pro će vjerojatno uključiti i periskopski hardver za snimanje kako bi se olakšalo optičko zumiranje bez gubitaka.

Prema raznim glasinama, P30 i P30 Pro biće opremljeni OLED ekranima i optičkim senzorima otiska prsta. Telefoni će, navodno, biti pokretani HiSilicon Kirin 980 procesorom. Za P30 je rečeno da dolazi s ekranom od 6.1 inča i 8 GB RAM-a. Opet nezvanično, Huawei P30 Pro imaće OLED ekran od čak 6.5 inča i ogromnih 12 GB RAM-a. Udaljeni smo više od mjesec dana od otkrivanja P30 serije smartfona, tako da više detalja možemo očekivati u narednim sedmicama.

Scroll to Top