Huawei Mate 30 Lite stiže mnogo ranije nego što je to iko očekivao

Mnogo ranije nego što je iko očekivao, kompanija Huawei sutra će zvanično predstaviti svoj novi pametni telefon iz Mate serije. Biće to, kako to prve teaser fotografije nagovještavaju, Mate 30 Lite, model smartfona koji pripada seriji najboljih telefona današnjice.

Uprkos zategnutim odnosima i problemima s Trampovom administracijom, Huawei nastavlja da ide zacrtanim putem. Ipak, najava zvaničnog predstavljanja novog modela iz najjače kompanijine serije smartfona je prilično iznenađujuća. Mate serija obično se predstavlja u oktobru, kako je bilo i prošle godine, kada je promovisan fantastični Mate 20 Pro.

Bilo kako bilo, telefon koji u Kini nosi naziv Maimang 8, trebalo bi da bude upravo Mate 30 Lite. GSM Arena podsjeća da je to sasvim izvjesno, budući da se zna da je njegov prethodnik Maimang 7 na globalnom tržištu bio dostupan kao Mate 20 Lite.

Upravo su se pojavile i teaser fotografije koje ukazuju na to da će telefon biti predstavljen 5. juna. Zajedno sa fotografijama objavljene su i neke glavne karakteristike dolazećeg telefona. Huawei Mate 30 Lite će biti opremljen ekranom dijagonale 6.21 inča i u vrhu će imati notch u obliku kapljice.

GSM Arena piše da će senzor otiska prsta biti na poleđini, na kojoj će se nalaziti i sistem sa tri kamere. Senzori tih kamera biće od 24, 16 i 2 MP i najvjerovatnije će biti, široki, ultraširoki i senzor za dubinu. Ovaj uređaj, koji će biti opremljen sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, pokretaće Kirin 710 čipset.

Jedna od teaser fotografija otkrila je i postojanje microUSB porta, kao i standardnog priključka za slušalice od 3,5 mm. Ako sve ove informacije sutra budu potvrđene, na tržištu će se vrlo brzo naći još jedan fantastičan telefon brenda Huawei.

Scroll to Top