Huawei Watch GT je trenutno najpopularniji pametni sat na svijetu

Od oktobra prošle godine Huawei Watch GT je u svijetu prodat u više od dva miliona primjeraka! Ova rekordna prodaja na tržištu nosivih uređaja učinila ga je tako najpopularnijim pametnim satom na svijetu. Informaciju o tržišnom uspjehu Watch GT-a objavio je Huawei Consumer Business Group.

Huawei je u prvom tromjesečju ove godine ostvario godišnji rast od nevjerovatnih 282,2 odsto u odnosu na isti kvartal 2018. To ovaj brend svrstava među tri najveća svjetska proizvođača nosivih uređaja, potvrđuju podaci kompanija za analitiku IDC.

Od pojavljivanja na tržištu, Huawei Watch GT prate brojne pozitivne kritike i recenzije, kao i pohvale korisnika. Najčešće se ističe kvalitetna primjena novih tehnoloških rješenja na ovom pametnom satu, ali i dugotrajnost njegove baterije.

Huawei Watch GT je savršeno dizajnirani ručni pametni sat, jedinstvenih karakteristika. Ovaj fantastični uređaj ima vlastiti operativni sistem – Lite OS, koji obećava sasvim novo i uzbudljivo korisničko iskustvo. U stanju je da izuzetno precizno prati otkucaje srca, vaše pješačenje ili trčanje, unos kalorija i još mnogo, mnogo toga.

Dolazi u Sport i Classic varijanti, ali među njima suštinskih razlika u performansama nema. Razlike su prije svega stilske, pa na primjer, Classic dolazi s kožnim remenom ukrašenim nenapadnim srebrnim detaljima.

S druge strane, sportska varijanta ovog pametnog sata ima gumirani remen izuzetno prijatan za ručni zglob. Remeni se mogu mijenjati, ali i ovi originalni su takvi da vam neće smetati ni tokom spavanja. Ovaj pametni sat otporan na vodu do 50 metara dubine izrađen je od vrhunskih materijala. Kućište je od nerđajućeg čelika, dizajn-maska od keramike ili srebra, a staklo od ogrebotina štiti fini dijamntski premaz.

Huawei Watch GT je nevjerovatan fitness tracker, ali i vrlo pametan smart watch. S ovim veoma korisnim i esteski izuzetnim uređajem, napravljen je ključni odmak od običnog gadget-a. Sada je to ozbiljan smart watch u pravom smislu te riječi.

Scroll to Top