Kako i zašto pametni sat postaje neizostavan nosivi uređaj modernog čovjeka

U današnje digitalno doba pametni sat postaje najbolji čovjekov prijatelj i asistent. Kvalitetni pametni satovi, kakve u ponudi ima 3D BOX, potvrdiće vam to već poslije nekoliko dana njihovog korišćenja. Jednostavni su za nošenje i korišćenje što će vam vrlo brzo postati i te kako draga navika. Čim upoznate ogromne praktične mogućnosti svog novog uređaja oko ručnog zgloba, shvatićete da ste zakoračili u novo digitalno doba.

Pametni sat će vam uvijek pokazati tačno vrijeme, što, naravno, može i vaš pametni telefon ili klasični sat. Ali, direktno sa ručnog zgloba pametni sat će vam prenijeti, takođe, i sva važna obavještenja, informacije i poruke. Uredno će pratiti vašu kondiciju i zdravlje i precizno mjeriti vaše fizičke aktivnosti.

Savjetuje, navodi, budi, plaća…

Pametni sat će analizirati kvalitet vašeg sna i na vrijeme vas buditi kako nikad ne biste kasnili. Diskretno će vam davati korisne savjete, preporuke i uputstva. Pomoću ugrađenog GPS-a i kompasa orijentisaće vas u prirodi ili u novom gradu i navoditi ka određenom cilju. Zahvaljujući ugrađenom NFC čipu, plaćaće vaše račune u trgovini ili restoranima.

U društvu ili na sastancima više nećete biti nekulturni zbog prekomjernog gledanja u ekran vašeg smartfona. Sve što je na vašem telefonu, imaćete i na displeju pametnog sata osjetljivom na dodir, na svom ručnom zglobu.

Oni koji već koriste pametne satove uglavnom se slažu oko nekoliko stvari. Prvo, pametni satovi su definitivno našli svoje mjesto u svakodnevnoj upotrebi,  uveliko olakšavajući današnji život. Iako po načinu funkcionisanja, zbog ugrađenih kompjuterskih čipova, raznih programa i aplikacija, imaju sličnosti sa pametnim telefonima, njihova upotreba je mnogo sofisticiranija i uveliko nadopunjava nedostatke smartfona.

Na primjer, na nekim mjestima nije dozvoljeno unošenje telefona, ali pametni sat nećete morati da skidate sa ruke. Isto tako, u pozorištu ili kinu moraćete da isključite ili utišate svoj telefon. Ali, ako očekujete važnu poruku, diskretno ćete je dobiti na svom pametnom satu i isto tako diskretno, da nikog ne ometate, možete da odgovorite.

Posao, putovanja, sport, zabava…

Drugo, pametni sat je najpraktičniji uređaj nastao primjenom naprednih tehnologija. U slučaju da zagubite svoj telefon ili ključeve automobila, tu je pametni sat da ih pronađe. Brojne korisne aplikacije u današnjim pametnim satovima, takođe popunjavaju sve praznine koje ne mogu da pokriju drugi pametni uređaji.

Treće, korisnici pametnih satova već su apsolutno svjesni nove digitalne ere u koju smo zakoračili. Glavne odlike tog novog doba su pojava pametnih nosivih uređaja podržanih čak i vještačkom inteligencijom. Ključna uloga tih nosivih uređaja, sa pametnim satovima na čelu, jeste da vam pomognu u svakodnevnim aktivnostima kao što su posao, putovanja, sport i rekreacija, ali i zabava.

Scroll to Top