Ogroman rast potražnje pametnih satova brendova Apple i Samsung

U drugom tromjesečju ove godine tržište pametnih satova uvećano je čak za 44% u odnosu na isti period 2018. godine. Sa 8.6 miliona isporučenih uređaja u drugom kvartalu 2018, ukupne isporuke porasle su na 12.3 miliona u istom periodu 2019. Ovo su zvanični podaci iz najnovijeg izvještaja o stanju na tržištu pametnih satova koje objavljuje Strategy Analytics.

U pomenutom izvještaju ističe se da je cjelokupno tržište pametnih satova doživjelo veliki rast. Ovi podaci nisu iznenađujući ako se ima u vidu da su proizvođači uveliko ovladali najnovijim tehnologijama proizvodnje multifunkcionalnih pametnih satova. Danas su to samostalni nosivi uređaji koji odgovaraju brojnim potrebama korisnika, bilo da je riječ o poslu, putovanjima ili zabavi.

Uskoro glavni izvor zarade

Analitičari su nedavno objavili očekivanja da će Apple poslije 2020. više zarađivati od nosivih uređaja nego od računara ili iPhone-a. Kad smo već kod brenda Apple, ta kompanija i dalje dominira globalnim tržištem pametnih satova. Sa impresivnih 5.7 miliona isporučenih pametnih satova u drugom kvalrtalu ove godine, drže čak 46.4 odsto tržišta. U odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, Apple je isporuku pametnih satova povećao za 1.9 miliona primjeraka.

Međutim, najveće uvećanje tržišnog udjela u posmatranom periodu ostvarila je kompanija Samsung. Oni su isporuku pametnih satova sa 900 hiljada podigli na 2 miliona isporučenih jedinica. Zahvaljujući uvećanju isporuka za više od 50 odsto, ovaj južnokorejski brend se popeo na drugo mjesto po veličini tržišnog udjela. Budući da uskoro na tržište stižu i novi modeli, Galaxy Watch Active 2 pametni satovi, Samsung već može da slavi.

Kockice su se složile i kompaniji Apple koja će, kako se očekuje, u septembru predstaviti svoje najnovije Apple Watch modele.

Najbolji čovjekov prijatelj

U današnje doba naprednih tehnologija pametni sat postaje najbolji čovjekov prijatelj i asistent. Kvalitetni pametni satovi, kakve u ponudi ima 3D BOX, potvrdiće vam to već poslije nekoliko dana njihovog korišćenja. Jednostavni su za nošenje i korišćenje što će vam vrlo brzo postati i te kako draga navika. Čim upoznate ogromne praktične mogućnosti svog novog uređaja oko ručnog zgloba, shvatićete da ste zakoračili u novo digitalno doba.

Pametni satovi top klase, kakve proizvode Apple i Samsung, ali i Huawei, Honor i još neki, definitivno su našli svoje mjesto u svakodnevnoj upotrebi, uveliko olakšavajući današnji život. Po načinu funkcionisanja imaju sličnosti sa smartfonima zbog ugrađenih kompjuterskih čipova, ekrana osjetljivih na dodir, te raznih programa i aplikacija. Međutim, njihova upotreba je mnogo sofisticiranija i uveliko nadopunjava nedostatke pametnih telefona. Pametni sat ili fitness tracker danas nosi svaka peta odrasla osoba.

Scroll to Top