Xiaomi telefoni najprodavaniji u Evropi i drugi po prodaji u svijetu

Fantastični Xiaomi telefoni postali su u drugom kvartalu ove godine najprodavaniji u Evropi. Nedavno je Xiaomi zabilježio veliki skok i na globalnom tržištu na kojem je potisnuo Apple i zauzeo drugu poziciju. Do samo prije nekoliko godina ovaj brend je bio gotovo nepoznat kod nas.

Xiaomi telefoni danas su širom svijeta poznati po odličnom odnosu kvaliteta i cijene. To je vjerovatno jedan od glavnih faktora njihovog uspjeha na tržištu. Međutim, Xiaomi munjevito osvaja tržište i drugim svojim uređajima poput televizora, električnih trotineta i najraznovrsnije elektronike za kuće i automobile.

Kineski gigant Xiaomi nastavlja sa rastom, što u proizvodnji, što u prodaji, prenosi b92. Nedavno su prestigli Apple i postali drugi najprodavaniji na svijetu, a sada su najprodavaniji u Evropi, po prvi put. Strategy Analytics prenosi da su u drugom kvartalu prestigli Samsung i da su u tom periodu Xiaomi telefoni prodati u 12.7 miliona primjeraka u Evropi. To je skok od nevjerovatnih 67.1%. Doduše, rast je zabilježio i Apple, ali od 12.7%, najviše zahvaljujući modelu iPhone 12. Xiaomi je naprodavaniji u Rusiji, Ukrajini, Španiji i Italiji.

Na krilima velikog uspjeha kompanija je već spremna za veliki događaj na kojem će biti predstavljeni najnoviji Xiaomi telefoni. Na događaju zakazanom za 10. avgust, biće predstavljeni i novi tableti, a najvjerovatnije i njihov novi korisnički interfejs MIUI. S najviše znatiželje, ipak, očekuje se predstavljanje flagship modela Xiaomi Mi Mix 4, sa kamerom, navodno, ispod ekrana.

Pored telefona, Xiaomi munjevito osvaja tržište i drugim svojim uređajima

Samo dan kasnije i Samsung ima svoj veliki Unpacked događaj na kojem će predstaviti sopstvena dostignuća. Nema sumnje da će najnoviji Xiaomi telefoni imati itekako jaku konkurenciju budući da i Samsung ima izuzetno jake adute na tom polju. Ako još ne poznajete dovoljno vrhunski kvalitet Xiaomi i Samsung uređaja, na web shopu 3D BOX-a možete da istražite njihovu bogatu ponudu. Pored telefona ova dva brenda, tu su i njihovi uređaji bijele tehnike, televizori i razni drugi kućanski aparati.

Scroll to Top