Upoznajte ultraprilagodljivi DualSense Edge bežični kontroler za PS5

S očiglednim oduševljenjem Sony je predstavio svoj novi, ultraprilagodljivi DualSense Edge bežični kontroler za PlayStation 5. Pored prilagodljivih kontrola, ima i zamjenjive poklopce, tastere za povratak i još mnogo novih i uzbudljivih opcija. Riječ je o prvom izuzetno prilagodljivom kontroleru visokih performansi, koji je razvio Sony Interactive Entertainment.

DualSense Edge dizajniran je da korisnicima pruži prednost u igranju i omogući im da kreiraju prilagođene kontrole. Ovaj bežični kontroler stvoren je kako biste kreirali vlastito jedinstveno iskustvo igranja prilagođeno vašem stilu igre. Nudi niz hardverskih i softverskih opcija prilagođavanja za stvaranje potpuno personalizovanog iskustva kontrolera. Između ostalog, to uključuje:

Ultraprilagodljive kontrole

DualSense Edge možete učiniti jedinstvenim svojim ponovnim mapiranjem ili deaktiviranjem određenih unosa i finim podešavanjem ciljeva. Osim toga, svaki okidač je podesiv i kompatibilan s opcijama za prilagođavanje prema vašim željama. Na primjer, možete ručno skratiti putanju okidača za brže unose u takmičarskim FPS igrama ili smanjiti prazan hod za preciznu kontrolu gasa u trkačkim igrama.

Mogućnost spremanja višestrukih kontrolnih profila

Kada pronađete svoje idealne upravljačke postavke, možete ih spremiti u jedinstvene profile i birati ih u hodu. S DualSense Edge bežičnim kontrolerom uvijek ćete imati spremne željene kontrole za svoje igre.

Korisnički interfejs na kontroleru

Namjenska tipka Fn omogućuje vam jednostavno podešavanje postavki dok ste fokusirani na radnju u igri. Brzo mijenjajte svoje unaprijed postavljene profile kontrole, prilagodite glasnoću igre i ravnotežu chata i još mnogo toga što vam je na raspolaganju dok ste u igri.

Promjenjive kapice za upravljačke palice i zadnje tipke

Tri vrste izmjenjivih kapica za upravljačke palice (standardna, s visokom kupolom i niskom kupolom) obezbjeđuju udobnost igranja i vrhunsku stabilnost. Dvije zamjenjive grupe zadnjih tipki mogu se konfigurisati tako da zamijene funkcije bilo kojeg drugog tastera. Na taj način možete podesiti najbitnije kontrole u svakoj igri tako da vam budu na najpovoljnijem mjestu.

Zamjenjivi moduli upravljačkih palica

DualSense Edge vam omogućava da igrajte duže uz mogućnost potpune zamjene svakog pojedinačnog modula palice na kontroleru. Zamjenski moduli prodavaće se zasebno.

Funkcije DualSense Edge bežičnog kontrolera

DualSense Edge zadržava karakterističnu ergonomiju i impresivno iskustvo korišćenja bežičnog kontrolera pri igranju podržanih igara. Između ostalog, uključuje dodirne povratne informacije, prilagodljive okidače, ugrađeni mikrofon, kontrole pokreta i mnogo više od toga.

Sony obećava da će u narednim mjesecima pružiti još informacija o svom novom bežičnom kontroleru. To podrazumijeva i informaciju o terminu izlaska DualSense Edge kontrolera u prodaju, kao i njegovu maloprodajnu cijenu.

Scroll to Top