Apple iPhone 14 uređaji predstavljeni zajedno sa novim Apple Watch i AirPods modelima

Najnoviji Apple iPhone 14 uređaji su napokon zvanično predstavljeni, zajedno sa novim Apple Watch i AirPods modelima. Zvaničnom predstavljanju prethodio je dug period svakojakih nagađanja o tome šta novo ovi uređaji donose i po kojoj cijeni će se prodavati. Nema više potrebe da se osvrćemo na curenje informacija iz zvaničnih i nezvaničnih izvora. Apple je sve svoje adute stavio na sto.

Tim Cook, generalni direktor kompanije Apple, zahvalio je saradnicima koji su predstavili nove modele uređaja. Tom prilikom poručio je da će njihovi silno motivisani i vrlo inspirisani timovi nastaviti da i dalje unapređuju Apple proizvode. Uz obećanje daljeg razvoja i napretka, koji prati razvoj novih tehnologija, dobili smo kompletan uvid u trenutno najaktuelnije Apple uređaje. O svim Apple iPhone 14 modelima pojedinačno više riječi biće narednih dana.

Za sada, zanimljivo je naglasiti da Apple iPhone 14 Pro dolazi u četiri boje, od kojih je nova zagasito ljubičasta. Cijene za osnovni model iPhone 14 Pro kreću od 999 dolara, a za iPhone 14 Pro Max od 1099 dolara, prenosi jabuka.tv. Satelitsku uslugu omogućiće nove antene. Softver će korisniku pokazati kuda i kada usmjeriti telefon kako bi uspio da komunicira sa satelitima. Usluga će primarno služiti za slanje poruka.

Novi čipovi za još snažnije performanse

Ilustracija Apple iPhone 14 modela isprskanog vodom na koju je apsolutno otporan

Kod Apple iPhone 14 modela ekrani su veličina 6.1 i 6.7 inča i pružaju impresivnu stopu svjetline od 1600 nita, a najviše do 2000 nita. Uređaji dolaze s novim, poboljšanim čipom – A16 Bionic. Najveća, glavna kamera ima 65% veći senzor od onog kod modela 13 i rezoluciju od 48 MP.

Pored napretka u kvalitetu Apple iPhone 14 uređaja, napredak je postignut i kod Apple Watch i AirPods modela. Nova linija pametnih satova je optimalnog kvaliteta i mogućnosti za avanturiste, a tako i za sve ostale korisnike. Bežične slušalice su dodatno osnažene novim Apple čipom H2 za još bolju povezivost i zvuk, kao i poništavanje buke. Pratite 3D BOX Blog i u narednim danima očekujte više detalja o najnovijim Apple uređajima koji uskoro stižu i na naše tržište.

Scroll to Top