Potvrđen datum premijere Galaxy S23 smartfona sa ekskluzivnim čipsetom!

Kompanija Samsung Electronics zvanično je potvrdila da će premijera Galaxy S23 serije smartfona biti održana 1. februara u San Francisku. Biće to prvi Samsungov Unpacked Live poslije 3 godine i očekuje se da će biti spektakularan. Spektakl u najavi oslanja se na činjenicu da najnoviji flagship modeli dolaze sa ekskluzivnim Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom. Pored obećavajućih neviđeno visokih performansi, dolazeći uređaji imaće i još naprednije kamere u odnosu na prošlogodišnje modele.

Dakle, prema ranijim glasinama, očekuje se da će Galaxy S23 telefone pokretati ekskluzivna verzija Snapdragon 8 Gen 2 čipseta. To znači da će najnoviji Galaxy smartfoni imati još brži procesor i grafiku, a već se prave i poređenja s iPhone uređajima. Naime, mnogi tvrde da je Samsung konačno uspio da dostigne nivo performansi i ukupnog kvaliteta koji su do sada neprikosnoveno držali Apple uređaji.

Iako još nema zvaničnih potvrda o specifikacijama 3 flagship modela, Galaxy S23 Ultra će najvjerovatnije imati prostrani Dynamic AMOLED ekran od 6.8 inča. S23 bi trebalo da ima isti ekran dijagonale 6.1 inč, a Plus model Dynamic AMOLED od 6.6 inča. Ultra model će, navodno, imati glavnu kameru od 200 MP, ISOCELL HPX, OIS, Dual PDAF, kao i periskopsku kameru od 10 MP. Preostala dva modela najvjerovatnije dolaze bez periskopske kamere, dok će im glavna imati 50 MP. Kamere kod sva tri uređaja imaju ogromne mogućnosti za napredna snimanja foto i video sadržaja, uz obavezan višestruki optički zum.

Za sada ni cijene nisu poznate, ali i tu se spekuliše o mogućim vrijednostima za sva tri Galaxy S23 modela. Prema tim neprovjerenim glasinama, S23 bi u osnovnoj verziji trebalo da košta oko 895 evra, S23 Plus oko 1045 evra, a S23 Ultra oko 1195 evra.

Sigurni smo da će narednih dana biti poznato mnogo više zvaničnih informacija o dolazećoj Samsung Galaxy S23 seriji. Pratite zato i dalje kanale komunikacije 3D BOX-a i uskoro ćemo imati priliku da vidimo detaljnije specifikacije svakog od dolazećih modela.

Scroll to Top