Backbone One PlayStation Edition kontroler za smartfone dostupan i za Android

Backbone One PlayStation Edition, licencirani kontroler za smartfone, sada je dostupan i korisnicima Android uređaja širom svijeta. Nešto ranije istu mogućnost korišćenja novog kontrolera dobili su korisnici iOS uređaja. Ovo je juče zvanično potvrđeno na službenom PlayStation blogu.

“Odziv koji smo dobili kada smo nedavno najavili Backbone One PlayStation Edition za iOS bio je nevjerovatno uzbudljiv. Vidjeli smo da mnogi igrači koriste funkciju aplikacije PS Remote Play. To im je omogućilo da uz Backbone One igraju PS5 i PS4 igre koje se emituju s konzole, dok su vani oko kuće ili bilo gdje u kući”, s ponosom ističu na PlayStation blogu.

U istom članku navedeno je da su im se u prethodnom periodu javili mnogi korisnici Androida zahtijevajući iste mogućnosti za gaming kao na iOS uređajima. Sada im je želja uslišena, jer je Backbone One PlayStation Edition sada dostupan i za pametne telefone s Android operativnim sistemom.

Tim za PlayStation blisko je sarađivao sa timom za razvoj Backbone One upravljača za Android. Tako su boje, materijali i završna obrada inspirisani dizajnom bežičnog PS5 DualSense kontrolera. Dizajn novog kontrolera za podršku mobilnom PlayStation gamingu kompatibilan je sa dizajnom PS5 konzole. Kompatibilan je i sa Pulse 3D bežičnim PS slušalicama koje se priključuju putem 3.5-milimetarskog priključka.

Podrška za igre i iz Google Play i App Store

Najnovije ažuriranje aplikacije PS Remote Play na Google Play-u omogućuje jednostavno postavljanje i igranje uz Backbone One. Ako imate pristup širokopojasnom internetu i konzoli PS5 ili PS4, priključite iPhone ili Android uređaj u kontroler One i spremni ste za igru.

Backbone One PlayStation Edition odlično funkcioniše i s igrama iz Google Play i App Store. Uklapa se takođe i u druge usluge streaminga igara koje podržavaju kontrolere. Može se koristiti s igrama kao što su, na primjer, Call of Duty: Mobile, Fortnite, Diablo Immortal i mnoge druge.

Korisnički interfejs Backbone One PlayStation Edition kontrolera na primjeru iz igre Ghost of Tsushima

Igrači mogu preuzeti aplikaciju za prilagođeni doživljaj konzole PlayStation. Unutar aplikacije vidjeće razne integracije konzole PlayStation i otkriće mogućnost pregledavanja stotina naslova igara. Pozadina aplikacije na Androidu dovodi sve vaše igre na jedno mjesto, uključujući igre u trgovini aplikacija i podržane usluge streaminga igara. Korisnicima je na raspolaganju i namjenski red unutar aplikacije Backbone, s novim izdanjima i ažuriranjima usluge PlayStation.

Backbone One PlayStation Edition za Android i iOS je već dostupan u većem dijelu svijeta uključujući i veći dio Evrope. Uskoro se očekuje da stigne i tamo gdje još nije.

Scroll to Top