Dvije okomito postavljene PS5 konzole i PS5 DualSense kontroler

PS5 konzola je upravo dobila novi izgled i stiže pred sezonu praznika!

PS5 konzola je upravo dobila novi izgled! U dizajnerska i tehnička poboljšanja ove platforme za gaming neki će imati priliku da se uvjere već tokom predstojeće praznične sezone. Tajni više nema, na zvaničnom PlayStation blogu potvrđeno je da u novembru kreće isporuka nove PS5 digitalne konzole i PS5 konzole s čitačem diska. Isporuka novog modela je planirana prvo za američko tržište, a zatim i na tržišta širom svijeta.

Vijest o lansiranju novog modela PS5 konzole prate dodatne uzbudljive informacije. Naime, PS5 konzola novog dizajna je manjih dimenzija i dolazi sa SSD-om od 1 TB prostora za skladištenje. Pored toga, novi PS5 model sada dobija i opciju dodavanja Ultra HD Blu-ray disk pogona za dodatno proširenje skladišnog prostora, koji će se prodavati zasebno.

PS5 konzola smanjenog obima za više od 30%!

Odgovarajući na rastuće potrebe fanova PlayStation gaminga, inženjeri i dizajneri kompanije Sony uspjeli su da pronađu rješenje koje gamerima pruža veći izbor i fleksibilnost. Iste, pa čak i unaprijeđene tehničke mogućnosti koje PS5 čine najboljom konzolom za gaming, sada su upakovane u kompaktnije i prilagođenije kućište. Nova PS5 konzola je tako dobila smanjeni volumen za više od 30%. Smanjena je i masa PS5 i PS5 Digital Edition konzole za 18%, odnosno 24% u odnosu na starije modele.

PS5 konzola s čitačem diska i PS5 DualSense kontroler

Uz nove PS5 modele konzola, za njih su dizajnirane i nove atraktivne maske. Za sada postoje 4 odvojive pokrivne ploče. Njihov gornji dio odlikuje se visokim sjajem, dok donje ploče ostaju u mat tonovima. Različite boje novih maski za nove PS5 konzole biće dostupne već početkom 2024. godine. Jedna od njih biće potpuno u mat crnoj boji. Mnogima će posebno privlačne biti i maske u boji kolekcije Deep Earth, u vulkansko crvenoj, kobaltno plavoj i srebrnoj boji. Preporučena cijena novih maski za Evropu je 54,99 evra, a za kasnije je planirano plasiranje maski u još nekim bojama.

Preporučene cijene novih modela PS5 konzole

Sony PlayStation je takođe potvrdio da će nova PS5 konzola uskoro postati jedini dostupan model. To će se dogoditi čim budu rasprodate sve zalihe sadašnjeg modela. Na kraju, da napomenemo i to da je horizontalno postolje uključeno u oba nova PS5 modela konzole. Međutim, u prodaju stiže i novi vertikalni stalak, kompatibilan sa oba nova modela PS5 konzole, ali on će se prodavati zasebno. Njegova preporučena cijena za Evropu je 29,99 evra. Preporučene cijene novih modela PS5 konzole su sljedeće: PS5 s Ultra HD Blu-ray disk jedinicom – 549,99 evra, a PS5 Digital Edition 449,99 evra.

Stalak za PS5 konzole

U narednim danima čeka nas lansiranje i nekoliko superatraktivnih novih naslova. U narednim sedmicama stižu nam Marvelov Spider-Man 2, Alan Wake 2 i Call of Duty: Modern Warfare 3. Uz ove fantastične igre koje dolaze, već su dostupna nedavna izdanja EA Sports FC 24, Assassin’s Creed: Mirage i Baldur’s Gate 3, tako da PlayStation fanovi imaju spektakularan izbor za igru tokom jeseni i dolazeće zime.

Scroll to Top