Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Da li su ovo najbolje bežične slušalice za gaming?

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset predstavlja najnoviju verziju značajno unaprijeđenih bežičnih slušalica za gaming. Čim su se ove godine pojavile na tržištu, privukle su ogromnu pažnju globalne gamerske zajednice. Švajcarski proizvođač navodi da su namijenjene prvenstveno iskusnim igračima koji traže visokokvalitetan zvuk, udobnost i maksimalnu pouzdanost. Pogodne su, naravno, i za sve ostale gamere, bez obzira na platformu, žanr i stepen posvećenosti gamingu. Kompatibilne su, naime, sa više gaming platformi, uključujući PC, PlayStation 5 i PlayStation 4 konzole, Nintendo Switch itd. Mnogi gameri su već puni hvale za ove slušalice, ali nisu rijetke ni reakcije na njihovu prilično visoku cijenu. Nasljednice su veoma popularnog modela Logitech G PRO X i donose nekoliko izuzetnih i pametnih poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju.

U svijetu gaminga ne dešava se tako često da na tržište stigne proizvod koji donosi revolucionarni napredak u doživljaju igre. Jedan od razloga tome su višegodišnja istraživanja, ispitivanja, razvoj i testiranja takvih proizvoda prije nego što konačno stignu u ponudu krajnjim korisnicima. Ali, kada se to dogodi, kao što je sada slučaj sa Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED modelom, javljaju se i pitanja koliko je isplativo ulaganje u jedan takav obećavajući i ne baš jeftin novitet. Da bismo odgovorili na to pitanje, u nastavku slijedi detaljan uvid u kvalitet izrade, funkcionalnost i napredne mogućnosti ovih vanserijskih slušalica.

LIGHTSPEED tehnologija za bežičnu vezu bez kašnjenja

Kada govorimo o Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnim slušalicama za gaming, prvo je važno naglasiti da su razvijane u saradnji sa vodećim svjetskim esport profesionalcima i prvenstveno za njihove potrebe. Odlikuje ih izuzetan novi hardver i namijenjene su, dakle, iskusnim igračima koji uz savršeno odgovarajuće funkcije traže postojan visokokvalitetan zvuk, udobnost i pouzdanost.

Jedna od glavnih prednosti G PRO X 2 LIGHTSPEED slušalica je njihova bežična povezivost putem impresivnog LIGHTSPEED sistema kompanije Logitech. Ova revolucionarna tehnologija obezbjeđuje pouzdanu bežičnu vezu bez kašnjenja, sa gotovo istom latencijom kao i kod žičnih slušalica. To je posebno važno za igrače koji se oslanjaju na brze reakcije i preciznost u igrama. LIGHTSPEED tehnologija pruža izuzetno stabilan signal bez ikakvog gubitka kvaliteta zvuka.

Prostorni zvuk koji će vam poboljšati orijentaciju u igri

Upravo je vrhunski zvuk koji isporučuju jedna od glavnih karakteristika G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnih slušalica za gaming. Opremljene su 50-milimetarskim PRO-G zvučnicima koji pružaju izuzetno precizan zvuk i bogat bas. Zahvaljujući DTS Headphone: X 2.0 tehnologiji, slušalice simuliraju prostorni zvuk 7.1 kanala, što igračima omogućava da bolje prepoznaju izvor zvuka i poboljšaju svoju orijentaciju u igri. Ključni element za obezbjeđivanje ekstremno kvalitetnog zvuka kod ovih slušalica su pogonski drajveri od grafena. Grafen je novonastali, veoma obećavajući materijal. U osnovi, to su sićušni slojevi rešetkastog karbona, jedva deblji od atoma, naslagani jedan na drugi. Tako je stvorena izuzetno kruta, snažna ali i lagana struktura. Grafen toliko obećava da njegovi zagovornici tvrde da će uskoro biti korišten i u građevinarstvu, medicini, a naravno, i u raznovrsnim elektronskim uređajima.

Drajveri od grafena čine svaki zvuk savršeno jasnim

Kod Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnih slušalica drajveri od grafena zaista prave razliku u odnosu na slušalice kod kojih je dijafragma njihovog pogona izrađena od reflektujuće srebrne folije Mylar. Ideja je bila da će upotreba laganijeg i čvršćeg materijala, kakav je grafen u odnosu na mylar, proizvesti manje izobličenja ili neželjenih vibracija u izlazu, poboljšavajući razgovjetnost i jasnoću zvuka kao rezultat. U praksi, to poboljšanje nije takvo da će vas zapljusnuti posve novi i revolucionarni doživljaj samog zvuka, ali ćete moći da jasnije i bolje razlikujete zvukove različite pucnjave, razgovora, koraka ili raznih muzičkih elemenata. Napredak je, prije svega, osjetan u poboljšanoj razumljivosti prilikom užurbanih akcija i složenih trenutaka u igri. Usput rečeno, slušanje muzike preko ovih slušalica je zaista fantastično iskustvo, pod uslovom da niste fan pojačanog, prenaglašenog basa.

Logitech G HUB App pruža odličan softverski paket

Da bi bio iskorišten puni potencijal Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnih slušalica, svakako bi trebalo instalirati Logitech G HUB. Ova aplikacija za gaming slušalice donosi pristup nekolicini veoma bitnih funkcija i podešavanja. Tu, između ostalog, dobijate DTS slušalice: X 2.0 virtuelni surround zvuk, petopojasni EQ i Logitech BLUE VO!CE mikrofonski set podešavanja. Dobijate, takođe, i pristup ažuriranjima firmvera i audio samplera. Za razliku od mnogih drugih aplikacija za slušalice, G HUB funkcioniše odlično. Aplikacija je jednostavna za navigaciju i veoma korisna, naročito zbog pristupa EQ-u i odličnim podešavanjima mikrofona.

A kad smo već kod mikrofona, Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežične slušalice imaju odlično optimizovan i lako odvojiv mikrofon za gaming. To nije mikrofon za podkaste, ali daleko od toga da vam neće dobro poslužiti i za Zoom, Teams sastanke, Discord pozive i sl. Jasan je i glasan i odlično izbjegava okolnu buku. Uz ovako kvalitetnu osnovu, tu je i nevjerovatno bogat softverski paket Blue Vo!ce koji vam omogućava podešavanje pojačanja, ekvilizaciju mikrofona i uključivanje raznih podesivih funkcija za čišćenje signala kao što su de-esser, de-popper, limiter, kompresor i još mnogo toga.

Lako ćete razaznati i najsuptilnije zvukove

Gaming sa ovim slušalicama djeluje istinski uzbudljivo. Do ušiju vam sve dolazi onoliko jasno koliko bi i trebalo da bude. Jasno ćete razaznati udaljenu grmljavinu, potmulu tutnjavu, fijukanje metaka, škripu vrata, poziv iz daljine, nagaženo suvo lišće ili slomljenu grančicu. Sve je savršeno podešeno tako da ćete lako čuti i razaznavati i najsuptilnije zvukove. Već pomenuti DTS Headphone: X 2.0 virtualni surround zvuk uključen u G HUB ima sjajne performanse u igri.

Jednostavno upravljanje i vrhunska udobnost uz rezervni par jastučića za uši

Upravljanje Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnim slušalicama je jednostavno i lako. Imate dva dugmeta, jedno za isključivanje zvuka mikrofona i drugo za Bluetooth uparivanje. Tu je i točkić za podešavanje glasnoće. Sva ostala upravljanja odvijaju se preko audio menija vaše konzole ili putem Logitech G HUB aplikacije.

Udobnost je takođe važan aspekt bežičnih slušalica za gaming, pogotovo prilikom njihovog dugotrajnog korištenja. Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežične slušalice su izrađene upravo s naglaskom na udobnost. Imaju lagan, ali čvrst okvir s podesivom trakom za glavu i mekane jastučiće za uši od memorijske pjene, presvučene vještačkom kožom. U pakovanju dobijate i rezervne jastučiće od memorijske pjene presvučene velurom. Oba para su veoma udobna za uši i odlično je što imate mogućnost da ih lako mijenjate, birajući jedan od dva materijala koji vam u tom trenutku više odgovara. Ovi jastučići pružaju dobru izolaciju od vanjske buke i omogućavaju dugotrajno nošenje bez nelagode.

Dugotrajnom korišćenju G PRO X 2 LIGHTSPEED slušalica na svoj način doprinosi njihova izuzetno jaka baterija. Iako proizvođač tvrdi da slušalice na jednom punjenju baterije možete da koristite do 50 sati, bićete prijatno iznenađeni kada otkrijete da to traje i znatno duže!

3 efikasna načina povezivanja i svaki ima svoju svrhu

Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED bežične slušalice dizajnirane su za 3 metoda povezivanja. Mogu da se povežu pomoću kabla na ulaz od 3,5 mm, bežično putem Bluetooth tehnologije i bežično pomoću 2,4 GHz USB-A ključa. Za gaming na PC-u ili PS5 konzoli, USB ključ bi trebalo da je vaš primarni izbor. S druge strane, ako igrate Nintendo Switch, najlogičniji izbor je povezivanje putem kabla za ulaz od 3,5 mm. Bluetooth veza podržava AAC i SBC kodeke, ali ova tehnologija ostaje kao posljednje, najmanje pogodno rješenje za gaming. Međutim, ako se odlučite za muzički predah, Bluetooth povezavinje će biti dovoljno da uživate u raskošnom kvalitetu ovih slušalica dok slušate svoje omiljene pjesme.

Generalna ocjena Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED slušalica

Nakon detaljnog upoznavanja G PRO X 2 LIGHTSPEED bežičnih slušalica za gamnig, ostaje utisak da im je jedina mana prilično visoka cijena. Ta cijena je nešto viša u odnosu na konkurentske modele, ali na tržištu ima i skupljih slušalica koje u gamingu ipak ne dostižu kvalitet koji imaju G PRO X 2.

Sve u svemu, Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED slušalice pružaju visokokvalitetno iskustvo i mnoge napredne funkcije koje imaju, mogu opravdati njihovu cijenu. Biće izvanredan izbor za igrače koji žele bežično iskustvo bez kompromisa. Sa svojim vrhunskim zvukom, udobnošću i pouzdanošću pružaju sve što je potrebno za vrhunski gaming doživljaj. Bez obzira na cijenu, ove slušalice su definitivno isplativa investicija za svakog ozbiljnog gamera.

Scroll to Top