Kako održati korak s novim tehnologijama i novim pametnim uređajima?

Nikad u istoriji čovječanstva nove tehnologije nisu toliko uticale na svakodnevni život kao u ovom našem vremenu. Nikad do sada tehnička roba nije bila tako dostupna, sveprisutna i „pametna“ kao danas, a sve zahvaljujući novim tehnologijama.

Od jutarnjeg buđenja do odlaska na počinak, život nam je u svakom satu isprepleten sa novim tehnologijama. A tu su i drugi napredni uređaji koji brzo pronalaze put do sveopšte primjene. Probajte, na primjer, samo da zamislite jedan dan bez pametnog telefona, televizije ili interneta.

Zamislite da pred spavanje morate da navijate budilnik iako znate da zbog tvrdog sna možda nećete čuti njegovu jutarnju zvonjavu. A opcija ponavljajućeg alarma ne postoji…

Kako bi tek bilo da filmove iz foto-aparata morate da nosite na razvijanje i čekate naredni dan da vidite kako su vam ispale fotografije. I koje ćete od njih stavljati u albume kupljene u knjižari?
Da ne idemo dalje sa navođenjem ovakvih i sličnih banalnih pitanja, ima ih bezbroj. Složićemo se da nove tehnologije i moderna tehnička roba uveliko olakšavaju život. Te nove, moderne stvari nam stvaraju uslove za lakše i efikasnije obavljanje poslova, više slobodnog vremena i razonode.

Naravno, ima i onih koji smatraju da sve to ide prebrzo i da su naročito ugrožena djeca. Takvi vjeruju da nas nove tehnologije i njihova primjena previše okupiraju i da je šteta veća i češća od koristi. Djelimično su u pravu, jer stvarno su te novotarije 21. vijeka danas svuda oko nas. Mnogi, na primjer, ne ispuštaju smartfon iz ruku. Olako i uludo gube dane na društvenim mrežama ili pred televizorom. Maničino gledaju epizodu za epizodom ili čak sezonu za sezonom sve popularnijih serija.
Ali, postoji i druga strana medalje.

Ako nove tehnologije i nove pametne uređaje pametno koristimo, život može da nam bude neuporedivo kvalitetniji od onog koji smo do sada poznavali i živjeli.

Kako da izaberemo smartfon koji će odgovoriti svim našim realnim potrebama? Treba li nam pametni sat koji nam mjeri puls, broji kalorije i računa koliko smo fizički aktivni? Vrijedi li kupiti kameru kojom možemo da pravimo podvodne fotografije? Da li nam ti novi uređaji mogu pomoći da dođemo do boljeg posla ili dodatne zarade? Šta danas u eri novih tehnologija i „pametne“ tehničke robe široke potrošnje predstavlja isplativu investiciju? Koliko naše zdravlje danas zavisi od modernih tehnologija? Opet, pitanja je bezbroj, a odgovor na njih i nije tako jednostavan.
Ovaj blog kreiran je upravo u namjeri da olakša put do odgovora na sva ta pitanja i pravovremeno informiše korisnike o novim tehničkim mogućnostima mobilnih telefona, njihove originalne prateće opreme i druge tehničke robe.
Informacija je danas, takođe, postala roba. Nekad može da dostigne i astronomsku vrijednost.

Biti danas informisan, tehnički funkcionalno pismen i znati razdvojiti istinu od dezinformacije, znači biti uspješan.

Budite informisani, tehnički funkcionalno pismeni i uspješni. Budite sa nama, ovaj blog je upravo započeo svoju misiju. Dobrodošli!

Scroll to Top