Doživite Samou u filmu snimljenom smartfonom iPhone Xs (Video)

Reditelj i fotograf Steve Counts snimio je fascinanatan film „Shot on iPhone“ koristeći za snimanje samo kamere smartfona iPhone Xs.

Doživite Samou! U objavi ove informacije Ubergizmo navodi da je u fokusu priče trominutnog filma Eddie Siaumau, mladi sportista sa Američke Samoe. Sedamnaestogodišnjeg Siaumaua kamera prati tokom treninga u teretani i na prelijepim samoanskim plažama. Upečatljivi kadrovi u zatvorenom prostoru, pod vedrim nebom ili u vodi daju impresivne filmske tonove ovom uspješnom marketinškom projektu.

Za potrebe snimanja filma na iPhone Xs-u Steve Counts se poslužio i s nekoliko korisnih i lako dostupnih dodataka. To su pomagala DJI Osmo Mobile 2, NiSi filters, Joby GripTight Pro Video GP Stand i FiLMiC Pro. Kombinovanje ovih dodataka koji video materijalu daju filmski šmek i umjetnički potencijal učinilo je „Shot on iPhone“ posebno inspirativnim.

Apple je dao zanimljivo objašnjenje zašto je za snimanje izabrana baš Američka Samoa, smještena u južnom pacifičkom okeanu.

„Odlučili smo da istaknemo ovo mjesto jer su šanse Samoe da će proizvesti sportiste koji će zaigrati u NFL-u veće od bilo kojeg drugog američkog mjesta“, poručuju iz kompanije Apple.

Scroll to Top