Otkrili smo najjače adute Samsung Galaxy S10 linije smartfona!

Sve smo bliže zvaničnom predstavljanju Samsung Galaxy S10 linije smartfona u San Francisku, 20. februara, u 20 časova po našem vremenu. Do tada, osvrnućemo se prvo na zvanične podatke o navedenim modelima koje je otkrila sama južnokorejska kompanija.

Galaxy S10 liniju čine tri modela smartfona: S10e, S10 i S10 Plus. Na Unpacked događaju u San Francisku, Samsung je potvrdio i predstavljanje novih modela svojih pametnih satova i prvi savitljivi telefon.

Novim satovima i savitljivom telefonu posvetićemo se malo kasnije, a cijeli event u San Francisku pratićemo uživo i na našem blogu.

Vratimo se Galaxy S10 modelima o kojima sada dosta možemo saznati sa prečišćenih rendera koje je objavio Evan Blass/@evleaks.

Osnovne specifikacije

Dakle, Galaxy S10e će imati ravan, ali fantastični Super AMOLED ekran dijagonale 5.8 inča. Na poleđini će imati dvije kamere i senzor otiska prsta sa strane. Pokretaće ga moćni Snapdragon 855 procesor, a za autonomiju uređaja, vjerujemo natprosječnu, brinuće baterija od 3100 mAh. Galaxy S10e imaće zavidnih 6GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Galaxy S10 će imati Super AMOLED ekran dijagonale 6.1 inča, senzor otiska prsta na displeju i tri kamere na poleđini. Trebalo bi da ga pokreće izuzetni Exynos 9820 procesor. Dolaziće u konfiguracijskim varijantama memorije od 6/128 GB i 8/512 GB radne, odnosno interne memorije. Baterija će biti kapaciteta 3400 mAh i trebalo bi da izdrži cijeli dan i uz najveće forsiranje uređaja.

Samsung Galaxy S10 Plus nije prikazan na novim renderima, ali pouzdano znamo da će i on imati Super AMOLED ekran. Taj najbolji ekran na tržištu pametnih telefona imaće 6.4 inča po dijagonali i u sebi senzor otiska prsta. Ovogodišnji Samsungov flagship pokretaće Exynos 9820, znatno poboljšani procesor u odnosu na onaj iz prethodne, Galaxy S9 i Note serije. Na poleđini će imati tri moćne kamere. Za selfie fotografije naprijed su postavljena dva, takođe, moćna senzora. Što se tiče konfiguracije radne i interne memorije, Galaxy S10 Plus će dolaziti u varijantama koje postoje i kod prethodna dva modela.

U limitiranom izdanju pojaviće se i top model sa 12 GB RAM-a i nevjerovatnih 1TB interne memorije.

Samsung je do sada objavio tri tizer videa za Galaxy S10 liniju smartfona, podsjeća GSM arena. Prvi ukazuje na to da S10 telefoni neće imati izrez (notch) u displeju. Opis u videu posebno ističe ultrasoničnu tehnologiju in-display senzora.

Drugi video se fokusira na selfie kameru Galaxy S10 serije, a u naslovu se jasno vidi podrška za 4K video snimanje. Glasine sugerišu da će prednja kamera imati 10MP senzor sa OIS (Optical Image Stabilization) podrškom, Dual Pixel senzor i autofokus.

Treći tizer se odnosi na bateriju, a posebno na opciju bežičnog punjenja. Galaxy S10 telefoni će podržavati brzo 15W bežično punjenje i 9W bežično punjenje sa podrškom za starije telefone.

Šta otkrivaju insajderi

GSM Arena je objavila i specifikacije telefona S10 serije dobijene iz insajderskih izvora u Samsungovom maloprodajnom odjeljenju. Iako ćemo ih uzeti s dozom rezerve, čini se da su veoma realne.

U specifikacijama se ističe 10MP (f/1.9) selfie kamera sa mogućnošću snimanja 4K videa.

Kamera će imati dual-pixel AF. Sva tri S10 telefona imaće nove super slow-motion mogućnosti. Praktično, to znači da će moći da snimaju 0.4s-0.8s videa, dvostruko duže od njihovih prethodnika.

Kamere modela S10 i S10 Plus imaće po tri senzora na poleđini. U specifikacijama to izgleda ovako: 12MP, f/2.4, 45-stepeni tele; 12MP, f/1.5, 77-stepeni regularna; 16MP, f/2.2, fixni-fokus, 123-stepeni ultra-široka. Galaxy S10e dolazi sa regularnim i ultra-širokim senzorom na poleđini.

Sva tri modela telefona iz Galaxy S10 serije u pretprodaji će se naći odmah poslije Unpacked događaja u San Francisku. Dakle, već od 21. februara njihovu prednarudžbu, odnosno rezervisanje, možete da obavite i na web shopu 3D BOX-a mobilnitelefoni.ba.

Scroll to Top