Huawei Mate 20 Pro može da vas učini profi fotografom

Imate Huawei Mate 20 Pro!? Pa, vi ste pravi srećnik. Koštao vas je, ali vjerujte da ste odlično prošli. Znate li da je to i dalje najbolji pametni telefon koji se može naći na tržištu?

Da li ste isprobali njegove moćne Leica kamere i otkrili kakva sve čuda čine? Dobro, vjerovatno jeste. Ali da li ste isprobali sve korisne opcije koje Huawei Mate 20 Pro telefon ima za fotografisanje i snimanje videa? Koliko ste se zaigrali i jeste li svjesni da imate sve uslove da napravite svjetski poznate fotografije? Razmislite, kad već imate smartfon sa tako moćnim kamerama, šteta je da ne iskoristite sve njihove mogućnosti.

Evo pet preporuka koje će vam pomoći da snimite fantastične fotografije i video materijale. Iskoristite sve mogućnosti kamere s tri moćna objektiva i postanite autor umjetničke fotografije ili kratkog filma. Ne, nije teško, više od pola posla obaviće vaš dragocjeni telefon.

Koristite noćni način rada po danu

Budite kreativni, vaš Mate 20 Pro jedva čeka originalne ideje svog vlasnika. Na primjer, koristite noćni način rada kamera kada fotografišete po danu. Ova funkcija omogućuje uzimanje čitavog niza snimaka u jednoj eksploziji. Zatim ih sve zajedno spaja, kako bi bila stvorena jedna, ali izuzetno vrijedna fotografija.

Ova funkcija se koristi kako bi se u svakom kadru izvuklo što je moguće više svjetla, zato se i koristi u mraku. Međutim, kada je iskoristite na dnevnoj svjetlosti, dobićete jedinstvene, cool fotografije, koje prosto plijene pažnju.

Napravite moćne fotke s Bokeh efektima

Kada Huawei Mate 20 Pro prvi put uzmete u ruke, odmah poželite da isprobate efekte na njegovim kamerama. Preporučujemo da obavezno istražite Bokeh funkciju koja pozadinu slika čini mutnom, dok je subjekt u prvom planu kristalno jasan.

Da biste koristili Bokeh efekat, morate snimati pomoću portretnog načina rada. Zatim možete birati krugove, srca, vrtloge ili diskove kako biste doradili, odnosno promijenili sliku. Pokušajte ovo na raznim mjestima i u različitim situacijama, rezultati mogu biti fantastični.

Isprobajte Mono način snimanja

Mono senzor je jedan od tri senzora na poleđini Huawei Mate 20 Pro telefona. To što je uparen sa još dva senzora ne znači da samo mono snimanje više nema svrhu. Naprotiv, ovim načinom snimanja možete da napravite odlične umjetničke fotografije.

Mono fotografisanje možete otključati ako na displeju odaberete opciju „More“, a zatim pritisnete “Monochrome“. Ova funkcija će vam omogućiti snimanje izuzetno oštrih, mističnih ili noir fotografija u crno-bijeloj tehnici. Režimom otvora blende možete dodatno pojačati efekte ovog načina snimanja. Nećete se pokajati.

Dodajte boju video zapisima

Želite li da vaš snimljeni video dobije dodatni kvalitet i zanimljivost koja privlači pažnju? Ništa lakše. Huawei Mate 20 Pro ima opciju biranja portretne boje, što u kombinaciji sa ugrađenom vještačkom inteligencijom, i dosadan video pretvara u zanimljiv snimak.

U principu, to znači da pozadinu video zapisa možete učiniti sivom i dosadnom. Međutim, ljudi koji su glavnoj ulozi, na tom snimku ostaju u svojim prirodnim bojama. Sam taj kontrast, stvoren uz pomoć funkcija kamera, dovoljan je da skrene pažnju na video.

Iskoristite filtere da dodate atmosferu svom videu

Kada ste snimili neki kratki isječak, postoji brz način da ga „jazz-ujete“. Drugim riječima, koristeći vještačku inteligenciju kod funkcije Cinema Effects, svojim video zapisima možete dodati neke sjajne filtere.

Naravno, postoji čitav niz filtera iz kojih možete birati, uključujući i blurred, vintage, ili suspenseful. Kada počnete da eksperimentišete sa ovim filterima, teško ćete se zaustaviti. A u međuvremenu, možda će i zajednica kojoj predstavite svoj rad prepoznati vaš umjetnički potencijal.

Scroll to Top