Telefon Huawei Mate X rasklapanjem se pretvara u tablet od 8 inča (Video)

Nakon brojnih tizera i insajderskih poluinformacija, Huawei je u nedjelju zvanično predstavio svoj savitljivi/fleksibilni telefon, pod nazivom Huawei Mate X. Telefon je predstavljen kao prvi fleksibilni model kojem se displej omotava oko spoljnih stranica kada je uređaj sklopljen.

Kada se Huawei Mate X rasklopi, pretvara se u 5,4 mm tanak tablet, prenosi benchmark.rs. Na poleđini ima 11 mm debelu traku koja funkcioniše kao svojevrstan držač i mjesto gdje su smještene tri kamere telefona. Kada se sklopi, poleđinski dio uređaja se spaja sa trakom, kako bi se formirao objedinjen oblik telefona debljine 11 milimetara.

Uređaj nevjerovatne brzine

Oba ekrana između šarke, koja se sastoji od preko 100 različitih dijelova, aktivna su kada je Huawei Mate X sklopljen. Ovo omogućava obrtanje telefona, kao i korišćenje bilo koje strane u zavisnosti od potreba. Veća površina, možemo je nazvati prednjom stranom, ima dijagonalu od 6.6 inča. Poleđina ima manji ekran, od 6.38 inča. Kada se uređaj rasklopi, dobija se displej od 8 inča i 2480×2200 piksela. Ekran je, naravno, najbolji koji se može naći na tržištu, a to je AMOLED.

Ove godine će sve biti u znaku 5G konekcija. To znači da i Huawei Mate X podržava ovaj standard. Huawei se tokom prezentacije u Barseloni pohvalio ogromnim brzinama, koje omogućavaju preuzimanja 1GB sadržaja za tri sekunde. Naravno, pod pretpostavkom da provajder može da obezbijedi zadovoljavajuću brzinu.

Cijeli uređaj napajaju dvije baterije, koje su smještene u dvije polovine telefona. Zajedno, kapacitet baterija je 4500 mAh. Sve ovo podržano je fenomenalnim 55W SuperCharge punjačem, koji bateriju može da napuni do 85 odsto za 30 minuta.

U prodaji sredinom godine

Huawei Mate X na poleđini ima tri kamere, razvijene u saradnji sa kompanijom Leica. Poput onih na Mate 20 Pro modelu, i Mate X ima jedan telefoto, jedan ultraširoki i jedan širokougaoni senzor. Kompanija nije objavila specifikacije ovih senzora.

Huawei Mate X će se na tržištu pojaviti sredinom 2019. godine, po cijeni od 2.299 evra i biće dostupan samo u Interstellar Blue boji.

Izvor: PhoneArena, Huawei Srbija i AndroidCentral

Scroll to Top