Sony PlayStation 4 godinama dominira na globalnom tržištu gejminga

Sony PlayStation obara rekord za rekordom i već godinama dominira globalnom gejmerskom industrijom. PlayStation 4 konzola je lansirana još 2013. godine i od tada premašuje sve rekorde u prodaji. Rivalski proizvodi, jednostavno, nisu im prava konkurencija.

Na početku ove godine Sony je došao skoro do 100 miliona prodatih Playstation 4 konzola! Budući da je od lansiranja ove konzole četvrte generacije prošlo bezmalo šest godina, ona je apsolutno potvrdila svoj vanvremenski kvalitet. Najmanje 100 miliona pasioniranih ljubitelja gejminga to potvrđuje.

RDR2 ruši rekorde

Pored toga, i broj mjesečnih korisnika na PlayStation platformi bilježi konstantan porast, prenosi itnetwork.rs. Krajem novembra 2018. godine, taj broj premašio je 90 miliona korisnika.

Xbox One, sa druge strane, nije objavio informacije o broju prodatih jedinica još od 2015. godine. Prema izvještajima o prihodima kompanije došlo se do zaključka da je u januaru 2016. prodato tek nešto više od 19 miliona jedinica.

Nintendo Switch je od lansiranja u martu 2017. prodao tek 23 miliona jedinica. Iz navedenih podataka jasno je da PlayStation 4 ubjedljivo vodi na gejmerskom tržištu.

S obzirom na kvalitet konzole, ne čudi što i neke igre za PS4 obaraju rekorde. Na primjer, Red Dead Redemption 2 je od lansiranja 26. oktobra prošle godine prodat u više od 23 miliona kopija. Ovaj zvanični podatak objavio je izdavač Take-Two Interactive. RDR2 je, navodno, već pretekao i najprodavaniju prošlogodišnju franšizu – Call of Duty.

Zanimljivo je da je RDR2 u prvih osam dana prodaje prodat u više kopija nego što je prvi Red Dead Redemption prodat u osam godina od lansiranja 2011.

Igra se nastavlja

Da PS4 nastavlja svoju pobjedničku igru potvrđuje i najva skorog dolaska Remastered Assassin’s Creed 3. Ova igra za PS4 najavlјena je kao dio sezonske propusnice Assassin’s Creed Odyssey premijum sadržaja i biće objavlјena 29. marta. Pored toga što donosi 4K rezoluciju i HDR podršku, remaster igre 2012 će uklјučivati teksture visoke rezolucije. Sve to podrazumijeva i pobolјšanja igrivosti i ergonomije kontrolera. Assassin’s Creed 3 Remastered će takođe obuhvatiti sve originalne sadržaje igre.

Scroll to Top