Xiaomi Mi 9 na domaćem tržištu “planuo” za 53 sekunde!

Kineska kompanija Xiaomi pohvalila se da je prvu količinu svog novog flagshipa Mi 9 rasprodala za samo 53 sekunde. Na društvenoj mreži Weibo ponosno su objavili da je rasni Xiaomi Mi 9 na domaćem tržištu “planuo” za nepun minut.

Iako Xiaomi nije saopštio o kojoj količini njihovog najnovijeg modela je riječ, pretpostavlja se da ta brojka nije mala. Sve najave dolaska Mi 9 izazivale su ogromno interesovanje, tako da nije čudo ni ovako uspješna početna prodaja. Početkom proljeća, dolazak Xiaomi Mi 9 smartfona očekuje se i na evropskom tržištu.

Cijena glavni adut

Podsjetimo se, prva informacija o ovom moćnom telefonu odnosila se na njegove fantastične kamere. Riječ je o trostrukom setu senzora na poleđini od kojih glavni, Sony IMX 586 senzor, ima 48 MP. Tu su i telefoto kamera od 12 MP, sa dvostrukim optičkim zumom i širokougaona kamera od 17 MP (117 stepeni). Naprijed je moćna selfie kamera od 20 MP podržana vještačkom inteligencijom koja obezbjeđuje savršene snimke u svim vremenskim uslovima. Sve kamere na modelu Mi 9 zaštićene su fino obrađenim safirnim staklom.

Specifikacije novog kineskog flagshipa više nisu tajna, pa je poznato i to šta ga čini tako privlačnim. Na prvom mjestu je, što je već pravilo kod ovog brenda, fantastičan odnos uloženog i dobijenog. Iako cijena ovog smartfona za evropsko tržište još nije precizirana, zna se da će biti oko 1.000 KM. Ovo je vjerovatno i ključni podatak, jer znamo da su flagship modeli mnogih drugih brendova čak i dvostruko skuplji. A za te pare, kako stvari stoje, niko ne nudi više od kompanije Xiaomi.

Top klasa

Naime, Xiaomi Mi 9 je po svim karakteristikama top telefon. Pokreće ga najnoviji i najjači Snapdragon 855, FHD+ ekran od 6.4 inča je superiorni AMOLED, u kojem je ugrađen i superbrzi čitač otiska prstiju.

Kao šlag na tortu upravo se pojavio i zvanični rezultat DxOMark testa kamera po kojem je Mi 9 dospio u sam vrh premijum klase. Po rezultatima tog testa, “za dlaku” su bolji samo Huawei Mate 20 Pro i dolazeći Samsung Galaxy S10+. S druge strane, Xiaomi Mi 9 je iza sebe ostavio i takve uređaje kakvi su iPhone Xs Max ili Samsung Galaxy Note 9!

Izgleda da Xiaomi Mi 9 nije slučajno nazvan zvijer među smartfonima.

Scroll to Top