Pratite uživo prvo zvanično predstavljanje telefona Huawei P30 serije (Live)

Huawei danas zvanično predstavlja svoje nove telefone iz P30 serije na kojima najviše pažnje privlače kamere. Prezentacija počinje u 14 časova u Parizu, a prenos uživo možete da pratite i na našem Blogu.

Kompanija Huawei se prethodnih sedmica svojski potrudila da na sva zvona razglasi dolazak svojih P30 smartfona. U tu svrhu pojavio se i spot koji prikazuje do sada neviđeno moćan zum na kamerama dolazećih telefona.

Gotovo istovremeno, filijala kineske kompanije u Holandiji je slučajno objavila fotografije koje potvrđuju izgled telefona P30 serije. Iako su fotografije brzo povučene, milioni zainteresovanih su ih vidjeli i podijelili. Ranije smo pisali da Huawei P30 Pro dolazi sa supermoćnom periskopskom kamerom koja ima desetostruki zum. Najnovije fotografije, na kojima se jasno vide kamere, samo su dodatna potvrda njihovog vanserijskog potencijala.

Uređaj premijum klase

O telefonima P30 serije se mnogo govorilo prethodnih dana. Sasvim je izvjesno da su to smartfoni top klase, naročito zanimljivi ljubiteljima fotografisanja i pravljenja video zapisa. Znamo, takođe, da će ih odlikovati vrhunske performanse, s obzirom na čipset koji im je namijenjen. Ostaje nam jedino još da saznamo da li će kvalitetom nadmašiti svoj aktuelni flagship Mate 20 Pro.

Na AnTuTu testu P30 Pro zabilježio je rezultat od 286.152 poena. To je čak nešto bolji rezultat od onog koji je jesenas ostvario Huawei Mate 20. Potvrđeno je da će telefon pokretati jedan od najboljih čipseta današnjice, a to je Kirin 980 izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji. U kombinaciji sa 8GB RAM-a i 256 GB radne memorije, dileme više nema, biće to uređaj premijum klase.

AnTuTu listing takođe otkriva da će P30 Pro imati Full HD+ rezoluciju i prostran ekran. Ranije je potvrđeno da će ovaj model imati i supermoćnu periskopsku kameru sa nevjerovatnim desetostrukim zumom. I ovaj put na uređajima P30 serije biće fantastične Leica kamere.

Postizanje nekih ludih stvari

Sve više zvaničnih podataka isplivava i za Huawei P30 Lite, uključujući i okvirnu cijenu ovog modela od oko 750-850 KM. Prema onome što smo do sada saznali, Huawei P30 Lite će imati IPS LCD dijagonale od najmanje 6 inča. Kamere su i na ovom modelu glavni adut, naročito prednja koja, navodno, ima čak 32 MP. Na poleđini trebalo bi da se nađu tri kamere od 24, 8 i 2 MP. Ovaj najjeftiniji model iz P30 serije navodno će pokretati Kirin 710, dok će memorijsku konfiguraciju činiti 4 ili 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Tačno 20 dana prije zvaničnog predstavljanja u Parizu, Huawei Mobile je objavio video najavu svoje dolazeće P30 serije.

– Telefon će imati periskopsku kameru za zumiranje dugog dometa. Ona će postizati neke lude stvari – potvrdio je tada Clement Wong, potpredsjednik marketinga kompanije Huawei Mobile.

Huawei je još sredinom februara postavio fotografiju površine Mjeseca na kinesku društvenu mrežu Weibo. Wong je potvrdio da je fotografija snimljena ručno i obrađena u smartfonu koji će biti predstavljen u Parizu. Zanimljivo je da se Mjesec pojavio i u video spotu koji je emitovan nekoliko dana kasnije.

Quad fotoaparat

Druga zanimljivost u videu nagovještava poboljšanje performansi zvučnika. U spotu vidimo animacije u vezi zvučnika i zvučne talase koji sugerišu da bi P30 serija mogla imati stereo zvuk. Moguće je, takođe, da video najavljuje alternativno rješenje LG-jevom Crystal Soundu u G8, koji proizvodi zvuk pomoću stakla displeja. Bubble i 3D efekti u tom tizeru dodatno će zagolicati maštu ljubiteljima Huawei brenda.

Ono što je Huawei Mobile već potvrdio u vezi dolazeće serije je da će smartfoni biti foto-orijentisani. Kineska kompanija je, naime, već otkrila da će smartfon P30 serije imati quad fotoaparat sa “super-zoom” mogućnostima.

Scroll to Top