TOP PREPORUKA Xiaomi Mi 8, najbolji izbor za ulaganje u novi telefon

Xiaomi Mi 8 je jedan od najboljih telefona današnjice koji i najkomplikovanije zadate operacije obavlja sigurno, precizno i munjevito. Kada se i sami uvjerite u kvalitet ovog premijum uređaja, njegova prodajna cijena vam dođe kao nagrada.

Nagrada je vrijedna i zato što je na nepreglednom tržištu smartfona jako teško uočiti uređaj kojem cijena, zapravo, prikriva puni kvalitet. Xiaomi Mi 8 je baš takav telefon – po cijeni je u višoj srednjoj klasi, a po mogućnostima u čistoj premijum zoni.

Super AMOLED ekran dijagonale 6.21 inča, ogromna količina radne i interne memorije, najjači procesor i kamere koje pružaju impresivne rezultate u svim uslovima osvijetljenosti čine Mi 8 smartfonom bez mane. Opremljen je i  mnoštvom korisnih opcija koje život čine ljepšim, sadržajnijim i ugodnijim.

Malo drugačija strategija

Ako se neko pita kako ovakav uređaj na tržištu ne vrijedi više, valja nam se prisjetiti turobne atmosfere u industriji mobilnih telefona pred njegovo pojavljivanje u prodaji. Bilo je to u jesen 2018. godine. Signali sa tržišta su još nešto ranije ukazivali na prezasićenost telefonima kakvi su se do tada proizvodili.

Kao odgovor na krizu, Samsung, Huawei i još neki brendovi počeli su da nagovještavaju pravu revoluciju u industriji mobilnih telefona. Za 2019. godinu, najavili su prve savitljive telefone u prodaji. Bila je to strategija za koju su vjerovali da će tržište prodrmati iz učmalosti u koju je zapalo.

Kompanija Xiaomi je skovala malo drugačiji plan. Tadašnji tehnološki vrhunac iskoristili su da proizvedu premijum telefon i puste ga u prodaju po nevjerovatno niskoj cijeni. Bila je to strategija za koju su vjerovali da će tržište prodrmati iz učmalosti u koju je zapalo. Tako se pojavio flagship Xiaomi Mi 8.

Jagma na prodajnim mjestima

Prvi savitljivi telefoni će se zaista pojaviti na tržištu već u aprilu, ali tek treba da vidimo kako će proći. S druge strane, početak prodaje Xiaomi Mi 8 telefona pamtiće se dugo. U Kini, gdje je prodaja zvanično počela, na prodajnim mjestima stvorile su se ogromne gužve i redovi. Tržište mobilnih telefona se trglo iz učmalosti.  

Xiaomi Mi 8 je tako, sticajem okolnosti, postao najpoželjniji i najatraktivniji telefon za pametnu investiciju. Vrijedi to iskoristiti dok ga još ima na tržištu.

Scroll to Top