Sony sa 4.2 miliona prodatih PlayStation VR sistema dominira tržištem

Probojem na polju virtuelne realnosti kompanija Sony ostvarila je ogroman uspjeh i zauzela većinski dio na tom brzorastućem tržištu. Od početka prodaje VR sistema 2016, pa do ove godine, Sony je neprikosnoven sa 4.2 miliona prodatih jedinica.

Predstavljen inicijalno po veoma povoljnoj cijeni, sistem namijenjen vlasnicima PlayStation 4 konzola je impresionirao veliki broj igrača, prenosi PC Press. Gejmeri su, dakle, dobili mogućnost da uživaju u virtuelnoj realnosti bez enormnih troškova za VR sistem.

S druge strane, ti sistemi su bili i po nekoliko puta skuplji za PC platforme. Kada se na to dodaju enormni troškovi za PC hardver da bi VR naslovi uopšte bili pokrenuti na PC računarima, jasno je zašto se tako veliki broj korisnika odlučio za PS4 ili PS4 Pro konzole u kombinaciji sa PSVR sistemom.

Prvi milion primjeraka Sony PSVR-a je prodat već do februara 2017. godine. Nedugo zatim, Sony je imao čak nekoliko miliona razloga za slavlje.

– Vrlo smo uzbuđeni što možemo da otkrijemo da smo do 3. marta 2019. službeno prodali više od 4.2 miliona PSVR sistema širom svijeta . Zahvaljujemo našim fanovima na nevjerovatnoj podršci dok smo bili na prekretnici. To nam je veoma pomoglo da ostvarimo ovaj uspjeh – kaže Sony Sid Shuman u blogu o nadolazećim igrama za platformu.

Portal za statistiku statista.com procjenjuje da je Sony postao dominantan igrač na polju VR tehnologija. Prema tim procjenama, Sony drži više od 50 odsto tržišta oslonjenog na VR tehnologije. Na drugom mjestu je Oculus VR, koji je u vlasništvu Facebooka. Treći je Vive, sistem koji je osmislio i promovisao HTC.

Fokusiranjem na gaming, Sony je uspio da učvrsti lidersku poziciju. Sada najavljuju nove PSVR igre među kojima i No Man’s Sky Beyond kao VR nadogradnju za dosadašnju No Man’s Sky.

Scroll to Top