Galaxy A90 donosi slide-out dizajn i rotirajuće pop-up kamere (Video)

Do zvaničnog predstavljanja Samsung Galaxy A90 smartfona ostala su još dva dana. Glasine o ovom inovativnom modelu već su uzburkale javnost koja s nestrpljenjem očekuje da se uvjeri u praktičnost najavljenih noviteta. To se prije svega odnosi na drastično izmijenjen dizajn i revolucionarno promijenjen položaj i rad kamera.

Najnovije glasine kažu da Galaxy A90 stiže i sa potpuno novim čipsetom i podrškom za brzo punjenje (25W). Danas se pojavio video u kojem se prvi put predstavlja izgled nove Samsungove uzdanice. Ako ćemo vjerovati da video odražava autentičan izgled novog modela, biće to smartfon sa odličnim izgledima na tržištu.

Ogroman ekran, novi, jaki čipset

Navodno, Samsung Galaxy A90 stiže sa AMOLED ekranom dijagonale od čak 6.7 inča i rezolucije 1080×2240 piksela. Pokretaće ga novi, osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 7150 čiji će brz i fluidan rad podržavati najmanje 6 GB RAM-a. Ipak, od informacija koje su do sada procurile o ovom modelu, najviše pažnje privlače kamere i revolucionarno rješenje koje im je namijenjeno.

Atraktivno pop-up rješenje koje Galaxy A90 modelu obezbjeđuje i selfie snimke vrhunskog kvaliteta

Naime, Galaxy A90 ima jedinstveni slide-out dizajn. To znači da će dio njegove poleđine, na kojoj se i inače nalaze kamere, biti pokretljiv, odnosno moći će da klizi gore-dole. Kad taj dio klizanjem bude pomjeren prema gore, kamere će se naći iznad monolitnog dijela kućišta i biće spremne za upotrebu. U narednom koraku mogu i da se okrenu za 180 stepeni oko svoje horizontalne ose. Tada će biti podešene za selfie snimke. Mora se priznati da ovo izgleda kao veoma praktično rješenje. Po završetku korišćenja ovog pop-up seta kamera, one će se ponovo vratiti u kućište.

Stvoren za najbolje selfie fotke

Iz navedenog opisa jasno je da Galaxy A90 dolazi sa ekranom čiju površinu u vrhu neće narušavati, mnogima iritantni, notch. U ekranu će biti samo čitač otiska prsta. Dakle, biće to telefon ogromnog i izuzetno kvalitetnog ekrana, sa moćnim čipsetom i znatno unaprijeđenim kamerama. Za razliku od svih dosadašnjih smartfona, glavni set kamera moći će da se koristi i za selfie snimke. Univerzalni set kamera činiće glavna od 48 MP i širinom blende f/2.0. Pored nje, tu je i kamera od 8 MP i f/2,4, te ToF (Time-of-Flight) kamera.

Poznato je da Samsung u Galaxy A liniji testira, a zapravo zvanično predstavlja, novitete koje je razvio u prethodnom periodu. Ovaj put ta nova rješenja djeluju veoma atraktivno i vjerovatno će se kasnije naći i na nekim drugim modelima. Jedno od njih se odnosi i na unaprijeđen zvuk, tako da bi Galaxy A90 trebalo da nudi impresivno audio iskustvo.

Mnoge, vjerovatno, najviše zanima cijena ovog dolazećeg, ali glasine o njoj se još nisu probile. Srećom, do 10. aprila nije ostalo mnogo i nadamo se da će tada biti poznato sve o Galaxy A90 smartfonu.

Scroll to Top