Samsung Galaxy S10 smartfoni imaju ono što nema nijedan drugi telefon

Današnji smartfoni, različitih brendova, uglavnom liče jedni na druge. Svi ti uređaji imaju iste ili slične ekrane, čipset, bateriju, pa i količinu radne i interne memorije. Međutim, Samsung Galaxy S10 serija smartfona donosi nešto sasvim novo, što nema nijedan drugi telefon.

Ako tražite smartfon sa kvalitetima i opcijama koje nema nijedan drugi, Samsung Galaxy S10 serija nudi upravo to. Mondo.rs sabrao je sve to što odvaja ovu seriju telefona od svih drugih na tržištu.

Ultrazvučni skener otiska prsta

Nova tehnologija prvi put primijenjena na S10 telefonu donosi ne samo njegovo lakše otključavanje, već i veću bezbjednost. Skener otiska prsta je smješten ispod ekrana i baziran je na ultrazvučnoj tehnologiji. To znači da je skeniranje preciznije, brže i može da detektuje čak i mokar ili prljav prst.

Mašinsko učenje pomaže većoj bezbjednosti uređaja i omogućava da telefon preciznije prepoznaje otiske sa svakim novim skeniranjem. Pri tome, skenira čak i brazde otiska, koje se nalaze na koži prsta. Ovo, praktično, onemogućava da telefon bude otključan bilo kakvim replikama otiska prsta, čak i silikonskim. Za ovu novu tehnologiju važno je napomenuti da radi u svim uslovima osvjetljenja.

Skener otiska prsta je smješten ispod ekrana i baziran je na ultrazvučnoj tehnologiji

One UI nudi više među Android okruženjima

Samsung je u Galaxy S10 stavio One UI operativni sistem, u verziji v9.1, odnosno korisničko okruženje zasnovano na Android Pie 9.0 sistemu. Veliki je to iskorak što se organizacije menija tiče, kao i lakoće korišćenja. Nema drastičnih promjena u odnosu na Note 9, koji, takođe, ima One UI sistem.

One UI je skrojen tako da velike ekrane učini upotrebljivijim, a telefone sigurnijim za upotrebu. To je postignuto uprošćavanjem prikaza, izbacivanjem svih elemenata interfejsa koji nisu neophodni i uvođenjem mogućnosti da se sadržaj menija prikaže u donjoj polovini ekrana.

Osim upotrebnih i tehnoloških promjena, One UI donosi i kozmetičke, koje potpuno mijenjaju izgled interfejsa. Korisnički interfejs sada je mnogo ljepši i laganiji. Od posebnih opcija navešćemo izuzetno koristan “Dark Mode“, koji će pomoći pri uštedi energije baterije. Takođe, omogućiće isključivanje svih animacija u sistemu, kroz glavni meni, što će opet pomoći pri uštedi baterije. Uz minimalan gubitak u kvalitetu prikaza, omogućiće i brži rad i bolje performanse sistema.

Smisleno zakrivljen ekran

Zakrivljen ekran nije novost i vizuelna je atrakcija svakog telefona, koji ga posjeduje. Ipak, samo Samsungov zakrivljeni ekran ima dodatni smisao. Zakrivljenja se kroz meni mogu iskoristiti za prikaz informacija i upravljanje aplikacijama. Posebno su atraktivne opcije za upozorenja na dolazeći poziv ili notifikacije. Tada ivice ekrana mogu da svijetle u ritmu i uz promjenu boja (ili samo u odabranoj boji).

Samsung Galaxy S10 i Galaxy S10+ imaju poseban Edge Screen meni, u kojem je moguće podesiti sve opcije zakrivljenog ekrana. Tu su i Edge Panel kompilacije različitih alata, koje nude grupu aplikacija, vremensku prognozu, Kompas, Podsjetnike, Kalendar, sve poruke ili neke druge opcije. One su uvijek dostupne na “svajp“ od desne ivice telefona nalijevo.

Napomenimo da Samsung Galaxy S10e nema zakrivljen, već ravan ekran.

Najbrži i najpouzdaniji Wi-Fi, uz veću bezbjednost

Samsung Galaxy S10 serija je jedina na tržištu dostupna sa novim Wi-Fi 6 standardom. Novi Wi-Fi donosi veću bezbjednost prenosa podataka, manje smetnji prilikom prenosa signala i brži prenos podataka.

Nova S10 serija ima i poseban sistem bezbjednosnih protokola, koji štite telefon i njegove podatke. Drugim riječima, štite korisnika od početka do kraja korišćenja veze. Telefon skenira Wi-Fi vezu i kad dođe do pada bezbjednosti odmah javlja korisniku s upitom šta da radi dalje. Opcije su da se prenos prekine i pređe na novu vezu, drugi način prenosa ili ostanak na vezi.

Wi-Fi prenos podataka na S10 telefonima može da se pomogne LTE prenosom, kako bi korisnik u svakom trenutku mogao da ima internet. Kombinacija Wi-Fi i LTE mreže može da se uključi i isključi u meniju telefona.

Najviše memorije ikad na mobilnom telefonu

Telefoni dolaze sa memorijom od 6 GB do čak 12 GB RAM-a. Interna memorija je u varijantama od 128 GB, 512 GB ili čak jedan terabajt! Sa unutrašnjim memorijskim prostorom veličine do 1 TB kod S10+ uređaja i dodavanjem microSD kartice sa još 512 GB, dobija se prostor od nevjerovatnih 1.5 TB, što je dovoljno za skladištenje svega što je važno – zauvijek!

Ekran kvaliteta premijum TV ekrana uz HDR10+

Dynamic AMOLED ekran prvi put dolazi zajedno sa HDR10+ tehnologijom, koja se koristi u izradi premijum TV panela. Prvi put je prilagođena za mobilni uređaj. Ovakav ekran prikazuje širi spektar čak 96 odsto boja koje ljudsko oko može da vidi. Takođe, ekran donosi još dublje crne i svjetlije bijele nijanse. Dinamički “mapira“ tonove za poboljšanu osvijetljenost i to za širi raspon boja. Zbog toga pruža bolju i čistiju sliku pod jarkim svjetlom.

Ekran kod Galaxy S10 uređaja u stanju je da postigne nevjerovatnu osvijetljenost. Time poboljšava kontrast između tamnih i svijetlih aspekata bilo kog sadržaja, za što bolji kvalitet slike. Ovaj ekran takođe smanjuje plavo svjetlo kroz TÜV Rheinland sertifikovanu, jedinu takvu Eye Comfort opciju, bez ugrožavanja kvaliteta slike ili dodavanja filtera. Dynamic AMOLED ekran ima i VDE sertifikat. To za korisnika znači da može da uživa u precizno definisanim bojama, čak i u uslovima jake sunčeve svjetlosti.Ovo je, najzad, i ekran rekordne preciznosti boja. Prema DisplayMate-u, kod Galaxy S10 uređaja boje se vide preciznije za realističniji sadržaj nego na bilo kom drugom telefonu.

Scroll to Top