Apple za jesen priprema pet vrhunskih iPhone modela?

Apple za razliku od konkurencije ove godine nije žurio sa najavom svojih novih iPhone modela. Ipak, nema sumnje da će se to već do jeseni promijeniti. Ako je vjerovati kineskim dobavljačima, čije informacije prenosi ugledni japanski blog Macotakara.jp, na jesen stiže pet novih iPhone modela.

Od početka 2019. godine kompanija Apple djeluje prilično suzdržano kad su u pitanju novi smartfoni. Tumačenja ove tajnovitosti američkog giganta su različita. Jedni smatraju da konkurentnost Apple proizvoda slabi pred naletom kineskih kompanija na tržištu mobilnih telefona. Drugi vjeruju da Apple sprema uređaje koji će zadiviti svijet i da zato još ne otkrivaju mnogo. Ima čak i onih koji su ubijeđeni da je Apple zakasnio sa pripremom svojih prvih savitljivih telefona i uređaja prilagođenih dolazećoj 5G mreži.

Bilo kako bilo, kineski dobavljački lanci tvrde da nam na jesen stiže čak pet novih iPhone modela. Prema njihovim tvrdnjama, biće to serija koja treba da naslijedi čuvene iPhone Xs, Xs Max i Xr modele. Međutim, u pitanju je pet, a ne tri modela koja na tržištu treba da se pojave na jesen. Iz istih izvora saznajemo da će nova serija, pored tri manje-više očekivana nasljednika posljednje serije, biti obogaćena i sa dva nova Pro modela.

Pro modeli top klase

Ta dva Pro modela telefona pobuđuju posebno interesovanje, budući da će, vjerovatno, biti konkurentni današnjim najboljim smartfonima. Navodno, u pripremi su dva iPhone Pro modela sa OLED ekranima od 6.1, odnosno 6.5 inča. Pored toga, ako je vjerovati kineskim dobavljačima, ovi Pro uređaji imaće i supermoćne trostruke glavne kamere. Navodno, te kamere će imati do sada najveće senzore, poboljšanu optiku i poseban noćni mod za savršene snimke.

Od ostalih specifikacija, procurilo je još da će oba dolazeća iPhone Pro modela imati brzo 18W brzo punjenje i podršku za reverzibilno bežično punjenje.

Iako glasine kažu da Apple u ovoj godini neće puštati na tržište telefone sa podrškom za 5G, Huawei tvrdi sasvim suprotno. Naime, iz kineske kompanije poručuju da su otvoreni za mogućnost prodaje 5G čipova svom najvećem konkurentu – kompaniji Apple. Na tu tvrdnju potakla ih je glasina da je Apple, navodno, zainteresovan za njihove 5G čipove.

Šta je od svega navedenog istina, saznaćemo, vjerovatno, već predstojećeg ljeta.

Scroll to Top