Samsung Galaxy A serija unosi novi kvalitet u srednji cjenovni rang (Video)

Najnovijim modelima A serije, Samsung je uspio do srži da redefiniše dosadašnju srednju klasu smartfona. Napredni noviteti koji su donedavno bili predviđeni samo za premijum telefone vodećih brendova, sada su uvedeni i u srednju klasu. Izuzetne specifikacije i performanse, te pristupačnost modela Galaxy A serije, čini ih najpoželjnijim telefonima srednjeg cjenovnog ranga.

O nekim od novih telefona A serije, kao što su Galaxy A50 ili Galaxy A70 smo već pisali. Sada imamo priliku da se upoznamo i sa dolazećim, najatraktivnijim predstavnikom ove serije, modelom Galaxy A80. Prilično je bizarno da je ovaj model do prije neki dan najavljivan kao Galaxy A90. Zašto je na kraju dobio naziv A80, znaju vjerovatno samo u južnokorejskoj kompaniji.

Čudesna pop-up kamera

Odmah da naglasimo, riječ je o telefonu sa najboljom selfie kamerom na cjelokupnom tržištu mobilnih telefona. Caka je u tome, što je u A80 premijerno ugrađena moćna, rotirajuća, trostruka pop-up kamera fantastičnih mogućnosti. Ona se po potrebi koristi i kao glavna i kao prednja kamera, a to joj omogućuje rotacija oko horizontalne osovine.

Galaxy A80 je telefon sa najboljom selfie kamerom na cjelokupnom tržištu mobilnih telefona

Druga bitna stvar koja mora da se naglasi u vezi Galaxy A80 modela je njegova pristupačnost. Cijena ovog uređaja na našem tržištu ne bi smjela biti preko 1.500 KM, a vjerovatno će biti i nešto niža. To je krunski dokaz da je Samsung uspio da redefiniše srednju cjenovnu klasu smartfona, i to u korist kupaca.

Naime, Galaxy A80 je pravo oličenje raskošnog kvaliteta, inovativnih rješenja i modernog dizajna. Na njemu je Super AMOLED ekran od impozantnih 6.7 inča po dijagonali, prosječne gustine piksela 393 ppi. Kućište je od kvalitetnog, presijavajućeg stakla, uokvireno u fini aluminijumski frejm.

Zagarantovan brz i fluidan rad

U unutrašnjosti ovog telefona kuca najnoviji Snapdragon 730, izrađen u 8-nanometarskoj tehnologiji, a vrhunsku grafiku podržava Adreno 618. Sa 8 GB RAM-a i 128 GB memorije za arhiviranje, uređaju je obezbijeđen izuzetno fluidan, brz i dugotrajan rad. Dugom trajanju će doprinijeti i baterija kapaciteta 3700 mAh, s podrškom za brzo punjenje (25W).

Zanimljivo je da sa ovog uređaja, obogaćenog Dolby Atmos zvukom, nije izbačen FM radio. Fingerprint opcija je u ekranu, a tu je i mnoštvo drugih korisnih rješenja koja će doprinijeti najpozitivnijem korisničkom iskustvu.

Scroll to Top