Pristupačni Huawei P30 lite, sa superiornim kamerama, uskoro u 3D BOX-u

Huawei P30 lite napokon stiže i na tržište BiH čime će fantastična serija smartfona kineske kompanije biti kompletirana. Već za nekoliko dana ovaj atraktivni a pristupačni telefon, sa superiornim kamerama, naći će se i u 3D BOX ponudi.

Nešto ranije na naše tržište su stigli P30 i P30 Pro, smartfoni top klase koji od pojavljivanja ubiru najpozitivnije kritike. Sada će im se pridružiti i P30 lite, namijenjen prvenstveno širim masama i naročito mladima. Iz tog razloga na poleđini mu je ugrađena moćna trostruka kamera s mogućnostima snimanja čak i fotografija za postere. Međutim, ima ovaj uređaj i mnogo drugih kvaliteta, koji posebno dolaze do izražaja u srednjem cjenovnom rangu.

Jedinstvene Huawei tehnologije

Već na prvi pogled pažnju privlači svojim naročito atraktivnim dizajnom i kvalitetnim materijalima izrade. Ugrađen mu je provjereno fantastični LTPS IPS LCD ekran dijagonale 6.15 inča i rezolucije 1080×2312 piksela.

Predstavljajući ovaj model, iz kompanije su poručili da P30 lite zadržava vrhunski dizajn, spajajući moderan izgled s jedinstvenim Huawei tehnologijama. Te tehnologije stvorili su, kako ističu, da bi krajnji korisnici dobili vrhunsko iskustvo koje i očekuju od uređaja P serije. Čini se da je cilj dostignut, jer kompaktnost i pouzdana funkcionalnost ovog modela smješteni su u prihvatljivi srednji cjenovni rang.

Huawei P30 lite je uređaj koji pokreće kompanijin Hisilicon Kirin 710 procesor sa osam jezgri. U kombinaciji sa 4 ili 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije to mu omogućava stabilan i fluidan rad.

Trostruka kamera podržana vještačkom inteligencijom

Kvalitet kamera uređaja P30 lite je takav da se može porediti i sa onima na premijum telefonima. Tri kamere na poleđini donose podršku za ultraširokougaono fotografisanje i funkcionalnosti bazirane na vještačkoj inteligenciji. Trostruka kamera sastoji se od glavne sa 48 MP, ultraširokougaone od 8 MP i senzora dubine od 2 MP.

Dodamo li na sve navedeno odličnu bateriju od 3340 mAh, koja obezbjeđuje natprosječnu autonomiju, P30 lite će doprijeti i do probirljivijih korisnika. U prilog tome ide i činjenica da je ovaj model izrađen primjenom najnovijih Huawei procesa u proizvodnji. Vidi se to i u izboru tri atraktivne boje u kojima P30 lite dolazi. One, dakle, predstavljaju i novi kompanijin gradijent boja koji, kako kažu, spaja visoki sjaj s futurističkim glamurom.

Scroll to Top