Kako izabrati punjače za smartfon koji će zadovoljiti sve vaše potrebe

Slabost baterija na današnjim smartfonima i potreba za njihovim čestim punjenjem izazvali su revoluciju u proizvodnji naprednih, brzih punjača. Oprema i punjači za telefone danas su toliko raznovrsni i po mogućnostima različiti da ih za svaki uređaj postoji po nekoliko.

Posljednjih godina došlo je do ubrzanog razvoja pametnih telefona što ih je pretvorilo u moćne, višenamjenske uređaje. Međutim, unapređenje dizajna, te razvoj ekrana, procesora i naročito kamera na telefonima još nije počeo da prati i razvoj baterija. Baterije su, za sada, ostale najslabija karika na telefonima, budući da im je potrebno skoro svakodnevno dopunjavanje.

Brzi, napredni, pametni punjači

Dok se ne pronađe način za veći kapacitet i dugotrajnost baterija u telefonima, tu su punjači za svaku priliku. Danas, naime, pored klasičnih punjača koji dolaze u pakovanju zajedno sa telefonom, postoje i mnogi drugi s različitim intuitivnim i naprednim rješenjima.

Pored punjača, popularnost su odavno stekli i samostalni PowerBank uređaji. Iz njih se energija pretače u smartfone kada ste daleko od bilo kojeg drugog izvora električne energije.

Ali vratimo se punjačima koji danas mogu da se klasifikuju u više kategorija zavisno od njihovih specifikacija ili specifične namjene. Za korisnike koji su često u pokretu proizveden je niz naprednih auto punjača, često sa još ponekim praktičnim dodatkom. Tu su i različiti bežični punjači, najpraktičniji za nošenje na putovanja. Pored toga što su jednostavni za nošenje, korisni su i zbog toga što mogu da dopune i razne druge kompatibilne uređaje.

U posljednje vrijeme, proizvode se čak i stoni punjači koji se savršeno uklapaju u sve radne površine. Uglavnom su znatno brži od klasičnih punjača za telefone i neki od njih dizajnirani su kao lijepi kućni ukrasi.

Paketi za ljude u pokretu

Samsung je, recimo, korisnicima svojih novijih telefona ponudio zanimljiv paket punjača. Samsung Power Pack je paket koji se sastoji od zidnog punjača, auto punjača i kombinovanih kablova Type-C i Micro USB. Idealan je za korisnike koji mnogo putuju. U njemu je sav pribor za brzo punjenje telefona, kako u autu, tako i hotelskoj sobi ili, na primjer, u konferencijskim salama. Oba punjača iz paketa kompatibilna su sa svim novijim Samsung Galaxy telefonima.

S druge strane, Huawei je proizveo izuzetno brzi i pametni Qi bežični punjač presvučen silikonom. Lagan i prenosiv, ovaj punjač ruši sva ograničenja tradicionalnog žičanog punjenja.

Dok većina Qi bežičnih punjača podržava brzo punjenje do 10W, Huawei Wireless Charger CP60 podržava brzo punjenje s maksimalno 15W. Savršen je za brzo punjenje novijih Huawei modela smartfona kao što su Mate 20 Pro ili telefoni P30 serije. Ovaj bežični punjač, takođe, isporučuje i 5W, 7,5W ili 10W za druge modele telefona koji podržavaju bežično punjenje. Između ostalog, podržava brzo punjenje novijih iPhone i Samsung Galaxy modela smartfona.

Bogata ponuda u 3D BOX-u

Punjač dolazi s mnoštvom zaštitnih opcija, uključujući zaštitu od pregrijavanja i kratkog spoja, kao i zaštitu od struje i prenapona. Ugrađena je zaštita i od stranih objekata. Ovaj punjač sam se isključuje ako dođe u kontakt sa ključevima, kovanicama i drugim stranim metalnim predmetima.

S druge strane, zahvaljujući Qi standardu, inteligentno prepoznaje pametne telefone, slušalice i druge uređaje koje može da puni. Tada automatski prilagođava izlaznu snagu kako bi ih sigurno punio.

Veliki izbor klasičnih, bežičnih, brzih i superbrzih, te auto punjača u stalnoj je ponudi na svim 3D BOX prodajnim mjestima. Sve su to originalni dodaci brendova kao što su Samsung, Huawei, Xiaomi i mnogi drugi.

Scroll to Top