Xiaomi Mi Band 4 je upravo predstavljen i dolazi s velikim unapređenjima

Kompanija Xiaomi danas je u Kini zvanično predstavila četvrtu generaciju svoje pametne fitness narukvice Mi Band 4. Upravo promovisani fitness tracker dolazi sa najvećom nadogradnjom u ultrapopularnoj i izuzetno pristupačnoj Mi Band seriji.

Velika nadogradnja u odnosu na prethodne serije odnosi se na kolor displej, glasovnog asistenta i implementiranu NFC tehnologiju. Mnoge korisne opcije na kojima se bazirao kvalitet prethodnika sada su dodatno poboljšane.

Uprkos svemu, Mi Band 4 je i dalje nevjerovatno pristupačan fitness tracker. Dolazi u osnovnoj i NFC verziji, te najluksuznijoj, ali limitiranoj Avenger varijanti, koja bi trebalo da bude oko 100 KM.

Novi smartband (pametna narukvica) dolazi s fantastičnim AMOLED ekranom u boji, dijagonale 0.95 inča i rezolucije 120×240 piksela. Ekran je zaštićen zaobljenim 2.5 D staklom otpornim na ogrebotine. Novi Mi Band ima čak 77 raznovrsnih tema za dodatnu personalizaciju.

Novi smartband dolazi s fantastičnim AMOLED ekranom u boji

Jedno od velikih i veoma korisnih poboljšanja je novi, izuzetno precizni 6-osni akcelerometar za bolje praćenje korisnikovih fizičkih aktivnosti. Između ostalog, sada može da prepoznaje i plivanje, pa čak i stilove kao što su kraul, prsno ili delfin. Takođe savršeno prati i biciklizam, vježbanje, trčanje ili hodanje. Zahvaljujući svom vodootpornom dizajnu, sa ovom pametnom narukvicom možete da ronite u vodi do 50 metara dubine.

Ugrađeni mikrofon, uz podršku Xiao AI glasovnog asistenta, sada omogućuje razne glasovne naredbe. Tako će korisnici Mi Band 4 narukvice glasovnim komandama moći da kontrolišu više svojih uređaja povezanih internetom.

Prednarudžbe za ovaj fantastični fitness tracker danas počinju u Kini, a njegovo pojavljivanje očekuje se uskoro i kod nas.

Scroll to Top