PS Classic konzola sa dva retro kontrolera na super akciji u 3D BOX-u

Originalna Sony PlayStation Classic konzola sa dva retro kontrolera trenutno je na super akciji u 3D BOX-u. Ovaj vrijedni raritet PlayStation gaminga do 17. juna će se prodavati po nevjerovatno niskoj cijeni od svega 79 KM.

Kao član svjetske PlayStation zajednice 3D BOX je odlučio da nagradi fanove PS gaminga obezbjeđujući im veliku uštedu prilikom nabavke Classic konzole. Međutim, akcija traje još samo nekoliko dana.

PlayStation Classic konzola na tržište je isporučena 3. decembra prošle godine. Osmišljena je tako da na spektakularan način poveže prošlost i budućnost PS gaminga i upravo to se i dogodilo. Classic konzola je, naime, napredni retro model prve Sony PS konzole.

Ova vjerno kopirana minijaturna konzola, za cijelih 45 odsto manja je od one prvobitne iz daleke 1994. godine. Na njoj je unaprijed instalirano 20 najboljih i najpopularnijih igara koje su prije 20 i kusur godina oduševljavale milione poklonika. Između ostalog, u memoriji Sony PS Classic konzole se već nalaze igrice Final Fantasy VII, TEKKEN 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash!, Wild Arms i mnoge druge koje će vas oduševiti.

Za one koji su u svijet gaminga ušli krajem prošlog vijeka, specijalno izrađena Classic konzola potaknuće lijepe uspomene. Takođe, odlično će se uklopiti i u PlayStation kolekcije mlađih gejmera. Jednostavno, ova retro konzola stvorena je da poveže različite generacije, i to uz PS igre neprolazne vrijednosti.

Scroll to Top