Pet načina da vam odbačeni, stari Android telefon još bude od koristi

Stari Android telefon, iako ga više ne koristite jer ste nabavili novi i bolji, još nije za bacanje. Postoji, naime, više načina da i od starog, možda već zaboravljenog Android telefona, koji negdje skuplja prašinu, izvučete neku korist. Jedini uslov je da je, ipak, koliko-toliko očuvan.

Na sajtu Telegraf.rs ponuđeno je pet zanimljivih načina kako da stari Android telefon ponovo stavite u funkciju. Od ovih pet prijedloga, vjerujemo da će vam bar jedan biti zanimljiv i od koristi.

Alternativni muzički plejer

Jedan od najpopularnijih načina da ponovo iskoristite stari telefon jeste da obrišete sve apliakcije sa njega i pretvorite ga u muzički plejer. Možete ga koristiti u doku kod kuće i tako automatski puniti ili puštati muziku sa njega uz pomoć bluetooth konekcije. Budući da postoji veliki broj striming servisa, čak vam nije potrbno ni puno interne memorije.

Stoni alarm

Postoji mnoštvo aplikacija koje će pretvoriti vaš stari Android telefon u savršen budilnik. Samo stavite telefon na policu ili komodu, uključite ga u struju i imaćete sat koji će vas buditi uz vaše omiljene melodije.

Rezervni daljinski upravljač

Mnogi telefoni imaju IR blaster, što znači da se mogu koristiti kao daljinski upravljač za vaš televizor

Mnogi telefoni imaju infracrvene blastere, što znači da se mogu koristiti kao daljinski upravljač za vaš televizor. Google prodavnica ima mnoštvo aplikacija koje možete da koristite kako biste pretvorili svoj stari telefon u daljinski. Mnoge velike kompanije imaju i posebne aplikacije za svoje televizore.

Auto kamera

Ove kamere su postale izuzetno popularne proteklih godina. Pomoću kamere u automobilu možete da riješite različite sporne situacije u kojima biste se mogli zateći u saobraćaju. I mnogi stariji Android telefoni mogu da snimaju HD video, a imaju i GPS praćenje.

Bezbjednosna kamera

Stari Android telefon možete da iskoristite i kao bezbjednosnu kameru u vašem domu. Servisi kao što je Manything dozvoljavaju da u relanom vremenu strimujete sliku na novi telefon. Takođe, možete da postavite opcije da se kamera pali na osnovu detekcije pokreta ili šaljete glasovne poruke kako biste otjerali nezvane goste.

Scroll to Top