Modeli nove Galaxy A serije su najveće osvježenje na tržištu smartfona

Dugo neka linija pametnih telefona nije ostavila tako upečatljiv utisak kao modeli Samsung Galaxy A serije smartfona proizvedenih ove godine. Kao niko do sada, Samsung je uspio da sa nekoliko modela ove serije odgovori na skoro sve potrebe korsinika.

Ipak, najnovijim modelima A serije, Samsung je, prvenstveno, do srži redefinisao dosadašnju srednju klasu smartfona. Napredni noviteti koji su donedavno bili predviđeni samo za premijum telefone vodećih brendova, sada su uvedeni i u srednju klasu. Izuzetne specifikacije i performanse, te pristupačnost modela Galaxy A serije, čini ih najpoželjnijim telefonima srednjeg cjenovnog ranga.

Pristupačnost i kvalitet

O nekim od novih telefona A serije, kao što su Galaxy A50 ili Galaxy A70 smo već pisali. Sada imamo priliku da se upoznamo i sa Galaxy A modelima niže cjenovne klase. Ovi izuzetno pristupačni telefoni su poprilično osvježenje u ponudi južnokorejske kompanije. Kao svjetski broj jedan, Samsung je do sada uglavnom dokazivao superiornost u najvišoj i srednjoj klasi smartfona.

Napokon, južnokorejski brend ima čime da se ponosi i u klasi jeftinih telefona, na zadovoljstvo najšire grupe njihovih korisnika. Galaxy A10, Galaxy A20e i Galaxy A40 su modeli izuzetno pristupačnih telefona koje odlikuje dokazani Samsungov kvalitet.

Galaxy A10 je jeftn budžetski telefon nespornog kvaliteta koji će odgovoriti potrebama manje zahtjevnih korisnika i fanova južnokorejskog brenda. Iako nosi oznaku A10, ovaj smartfon nije nasljednik fantastičnog modela Galaxy A9 iz 2018. godine. Kompanija je u međuvremenu odlučila da redefiniše nazive svojih prepoznatljivih serija, pa je tako “desetka” znatno jeftinija od “devetke”.

Bilo kako bilo, pored veoma pristupačne cijene ovaj telefon se ističe i prepoznatljivim dizajnom, velikim ekranom i baterijom koja uređaju pruža natprosječnu autonomiju.

Redefinisana srednja klasa

Tek nešto malo skuplji od “desetke” je Galaxy A20e. U pitanju je izuzetno zanimljiv smartfon redefinisane niže srednje klase, izašao iz radionice južnokorejske kompanije u proljeće 2019. Ovaj pristupačni budžetski telefon vjerovatno će osvojiti mlade, ali i one starije, ne pretjerano zahtjevne korisnike. Glavni aduti su mu kompaktnost, besprekoran dizajn, glavna Dual kamera i baterija dugog trajanja uz koju dolazi opcija brzog punjenja.

Zlatnoj sredini A serije pripada model Galaxy A40. S obzirom na specifikacije koje posjeduje i performanse koje iz njih proističu, odlikuje ga veoma povoljna cijena. Osvježenog dizajna, sa provjereno pouzdanim Exynos 7885 procesorom i 4 GB radne memorije, ovaj uređaj garantuje pozitivno korisničko iskustvo. Telefon je izrađen od najboljih materijala, krase ga vrhunske kamere, a njegove performanse su veoma blizu top klase.

Scroll to Top