Novi Gran Turismo biće kombinacija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Novi Gran Turismo je uveliko u pripremi, a na osnovu prvih informacija, igra će biti mješavina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Gran Turismo serijal trkačkih igara za PlayStation konzole postoji već dugi niz godina. U tom razdoblju vidjeli smo veliki broj nastavaka i pratili njihovo napredovanje iz generacije u generaciju.

Nakon Gran Turismo 6 iz 2013. godine, prije dvije godine smo dobili fantastični Gran Turismo Sport. Bio je to naslov koji je unio značajne promjene u serijal i obogatio uzbudljivi sadržaj mnoštvom inovacija. Gran Turismo Sport Special Edition za PlayStation 4 konzole je bilo 13. izdanje ultrapopularne igre koja pruža najbolju simulaciju vožnje.

Vrhunska grafika i PS VR

GT Sport je vrlo brzo postao sveti gral zaljubljenika u brzu vožnju i trke. Posebno zadovoljstvo za racing fanove ogleda se u mogućnosti korišćenja PlayStation VR headset-a za nezaboravno 3D iskustvo učešća u GT-u. A vrhunac nad vrhuncima bila je zvanična podrška GT-u i igračima ove igre od strane Međunarodne automobilske federacije (FIA).

Gran Turismo Sport za PS4 je donio vrhunsku grafiku i tri načina igranja: Campaign, Sports Mode i Arcade Mode, u offline i online kombinacijama. Igra je donijela više sadržaja od prethodnih Prologue izdanja tako da je uvijek zanimljiva i puna svakojakih uzbuđenja. Tu je i 140 atraktivnih automobila, od konceptnih vozila Vision Gran Turismo do prototipa Gran Turismo Sporta. Svaki model je prerađen iz temelja za PS4 sistem, s obnovljenim zvukom motora, jedinstvenim za svaki automobil posebno.

Bilo kako bilo, kreator serijala Kazunori Jamauči sada otkriva da se već uveliko radi na novoj Gran Turismo igri. Jamauči je potvrdio da je GT Sport postigao odlične rezultate i da je sada u planu da sljedeća igra bude mješavina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Nastavak pun uzbuđenja

Iako Jamauči, govoreći o novom GT-a, nije otkrivao previše detalja, nema sumnje da je u pitanju nastavak pun novih uzbuđenja. Dio sadržaja vjerovatno će biti u duhu starijih naslova, ali i u stilu koji je donio GT Sport. S najvećim nestrpljenjem očekujemo segment koji se odnosi na budućnost i ono što do sada nismo imali priliku da vidimo.

Nažalost, nova Gran Turismo igra najvjerovatnije neće na svjetlo dana prije pojavljivanja nove generacije PlayStation konzola. Sudeći prema dosadašnjim najavama iz kompanije Sony, PlayStation 5 bi mogao da bude spreman na proljeće iduće godine.

Scroll to Top