Honor 9X i Pro verzija istog modela biće predstavljeni 23. jula u Kini

Honor će 23. jula u Kini predstaviti dva nova, po prvim najavama izuzetno atraktivna, Honor 9X smartfona više srednje klase. Riječ je o telefonima koji treba da naslijede izuzetni prošlogodišnji model koji je nosio oznaku 8X.

Već je potvrđeno da će Honor 9X imati moćni Hisilicon Kirin 810 čipset sa 8 jezgri, izrađen u 7 nm procesu. Nešto veći Honor 9X Pro trebalo bi da ima još bolje karakteristike. Trenutno je poznato da će imati trostruki sistem kamera na poleđini i 3.5 mm priključak za slušalice.

Prema prvim informacijama iz pouzdanih izvora, Honor 9X će imati 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Senzor otiska prsta vjerovatno će se nalaziti u okviru sa strane. Što se tiče softvera, ovaj telefon će od starta koristiti EMUI 9.1, zasnovan na operativnom sistemu Android 9 Pie.

Smartfoni ogromnih ekrana

Na poleđini će imati tri senzora: 24 MP glavni (f/1.8), 8 MP super širokougaoni i 2 MP senzor dubine. S prednje strane se očekuje pop-up kamera od 24 MP, sa f/2.0 otvorom blende. Kamere, navodno, neće podržavati optičku stabilizaciju slike (OIS). Međutim, imaće podršku AI beauty moda, portret moda, AR, HDR…

Honor 9X će imati jaku bateriju kapaciteta 4000 mAh i sa podrškom za 10W punjač. Direktni nasljednik modela 8X će takođe imati prostran Full HD+ ekran dijagonale 6.59 inča i rezolucije 1080×2340 piksela. Među konektorima naći će se USB Type-C port, Bluetooth 4.2, NFC, 3.5 mm priključak…

Honor 9X Pro trebalo bi da bude identičnog dizajna, takođe sa pop-up selfie kamerom, ali sa još nešto većim ekranom. Dijagonala ekrana Pro modela vjerovatno će biti 6.7 inča, po čemu će biti jedan od najvećih smartfona na tržištu.

Najprodavaniji model brenda Honor

Honor 9X Pro bi trebalo da ima Sony IMX582 glavnu kameru od 48 MP. Uz nju, u istom modulu na poleđini, trebalo bi da se nađe i širokougaoni senzor od 8 MP i senzor dubine od 2 MP. Još nepotvrđene informacije govore da će i Pro verzija imati Hisilicon Kirin 810 čipset i bateriju kapaciteta 4000 mAh.

Do zvaničnog predstavljanja novih Honor smartfona ostalo je još dvije sedmice. Do tada, vrijedi skrenuti pažnju na podatak da je prošlogodišnji Honor 8X dostigao prodaju od 15 miliona primjeraka. Poslije predstavljanja u septembru prošle godine, puna četiri mjeseca bio je najprodavaniji telefon u Kini. Ujedno, postao je i najprodavaniji smartfon brenda Honor. Da li će Honor 9X i 9X Pro uspjeti da nadmaše ovakav uspjeh, moći ćemo da procjenjujemo vrlo brzo.

Scroll to Top