Huawei Mate 30 Pro će biti monstruozno moćan flagship novog dizajna

Huawei Mate 30 Pro bi od sredine jeseni ove godine trebalo da bude novi flagship model kineske kompanije. Sudeći po posljednjim renderima, na tržištu će se pojaviti sa četiri moćne Leica kamere na poleđini, smještene u okrugli modul. Superiornost ovog fotoaparata, sa senzorima prvi put raspoređenim u krugu, dodatno će obezbijediti i petostruki optički zum.

Sve što najnoviji renderi otkrivaju nagovještava dolazak supermodernog i moćnog uređaja zadivljujućeg dizajna i vrhunskih performansi. Na poleđini Mate 30 Pro modela nije vidljiv fizički senzor otiska prsta. Na osnovu toga može se zaključiti da je on ugrađen ispod ekrana telefona što je u skladu sa aktuelnim trendom.

Prema informacijama koje su ranije procurile, Mate 30 Pro bi trebalo da ima AMOLED displej dijagonale 6.71 inča. Telefon će pokretati izuzetni Kirin 985 čipset, uparen sa Balong 5000 5G modemom. S obzirom na ovakve specifikacije, očekuje se da će baterija biti kapaciteta 4200 mAh. Spekuliše se, takođe, da će baterija uređaja imati podršku za brzo punjenje od 55W.

Novi flagship kompanije Huawei u oktobru ove godine treba da se pojavi kao nasljednik fantastičnog prošlogodišnjeg modela Mate 20 Pro. Od starta bi trebalo da koristi Android Q operativni sistem, pod uslovom da se američko-kineski odnosi ponovo ne zakomplikuju.

Kako sada stvari stoje, Tramp se posuo pepelom potvrđujući da ne postoje uslovi da se Huawei dalje drži pod sankcijama. Podsjetimo, prije oko dva mjeseca, američka administracija optužila je kinesku kompaniju za špijunažu putem svojih uređaja. Budući da te optužbe nisu dokazane odnosi se polako vraćaju u normalu.

Na osnovu najnovijih rendera koji najavljuju Mate 30 Pro, može se pretpostaviti da je Huawei iz svega izašao još jači. Čini se da sada još odlučnije grabi ka zacrtanom cilju – najvećem svjetskom proizvođaču pametnih telefona.

Scroll to Top