U pripremi rimejk kultne igre Red Dead Redemption za PlayStation konzole

U pripremi je rimejk kultne Red Dead Redemption igre za PlayStation konzole na kojem Rockstar već izvjesno vrijeme vrijedno radi. Kao i skoro svaka druga igra koju je napravio Rockstar, i Red Dead Redemption za PlayStation konzole predstavlja kultni klasik.

Igra će sljedeće godine, u maju, napuniti punih 10 godina od izlaska. Njenim uspješnim stopama nastavio je i Red Dead Redemption 2, jedna od vjerovatno najboljlih igara svih vremena.

Pouzdane glasine kažu da Rockstar trenutno veoma aktivno radi na rimejku igre Red Dead Redemption. Rimejk bi trebalo da se pojavi krajem 2020. ili početkom 2021, i to za PS konzole ove i naredne generacije. Igra će, dakle, biti prilagođena dolazećoj petoj generaciji PlayStation konzola, ali i aktuelnoj PS4 konzoli.

Najave zvuče fantastično

Pored toga, igra će biti namijenjena i vlasnicima Xbox Scarlett konzola koje su još u izradi. Na tržištu bi trebalo da se pojave iduće godine, ali još nije poznato u kojem mjesecu. Vrlo vjerovatno, rimejk RDR-a biće prilagođen i za igru na personalnim računarima, što sa dva postojeća naslova nije slučaj.

Trenutno se šuška da će igra biti punokrvni rimejk, a ne samo peglanje i remastered, navodi gaming portal play.co.rs. Takođe, možemo da očekujemo mnoga poboljšanja i dodatne funkcionalnosti iz drugog dijela igre, što je odlična vijest.

Navodno će i mapa biti obogaćena i proširena, zajedno sa dodatnim sporednim pričama. Sasvim izvjesno, i glavna priča će biti obogaćena, kako bi povezala prvi i drugi dio igre, posebno referencama na Artura.

Podsjetimo, Red Dead Redemption 2 zvanično je izašao 26. oktobra 2018. Trenutno se ova igra u 3D BOX-u prodaje po super povoljnoj cijeni, za 50 KM sniženoj. Ova uzbudljiva igra smještena je u živopisni ambijent Divljeg zapada. Ambijent u kojem se odvija priča je tipičan za vrijeme kada je pravdu više garantovao revolver nego neki pisani zakon.

Uzbudljiva Western priča

Naoružani ubojitim revolverima i puškama i jašući pripitomljene divlje konje, akteri brzo uranjaju u vrijeme sirove ljepote predindustrijskog američkog zapada.

Fenomenalna grafika i zvuk i savršeno izveden svaki detalj u ovoj slojevitoj, a ipak jednostavnoj priči, zaslužuju najviše ocjene. Kada se zasitite monotonog života na Divljem zapadu, a to je neminovno u ovoj Western priči, počinje vatreni okršaj u kojem pršti na sve strane.

Nekome je najvažnije da sačuva obraz, nekome glavu, a nekome da se obogati. Nijedan od ovih izbora neće proći bez žestoke unakrsne vatre…

Scroll to Top