ZVANIČNO Samsung Galaxy Fold stiže na odabrana tržišta u septembru

Samsung Galaxy Fold, prvi preklopivi smartfon južnokorejske kompanije, na pojedinim tržištima bi, konačno, trebalo da se pojavi u septembru. Galaxy Fold je zvanično predstavljen na Unpacked eventu u februaru, a u prodaji je trebalo da se nađe 26. aprila.

Međutim, već kod prvih primjeraka ovog premijum uređaja paprene cijene uočeni su ozbiljni nedostaci, zbog kojih je početak prodaje prolongiran. Učinjeno je to 22. aprila, četiri dana prije najavljenog zvaničnog početka prodaje prvog preklopivog smartfona s ekranom osjetljivim na dodir.

Otklonjeni svi nedostaci

Uglavnom, 69 dana nakon prvobitno najavljenog početka prodaje, Samsung je saopštio novi termin puštanja na tržište svog sklopivog smartfona. Kompanija je potvrdila da će precizirati datume izbacivanja Galaxy Folda na određena tržišta kako se septembar bude približavao.

Ovim saopštenjem Samsung je konačno otklonio sve dileme i spekulacije u vezi svog revolucionarnog modela smartfona nove generacije. Istovremeno, potvrdio je da ne odustaje od ove nove vrste smartfona koji komunikaciju treba da podigne na još viši nivo.

Kompanija Samsung takođe je potvrdila da su otklonjeni svi problemi koji su prouzrokovali odgađanje početka prodaje Galaxy Folda. Zaštitni sloj na ekranu je proširen i sada prelazi preko njegovih ivica. Sada djeluje kao dio strukture ekrana, a ne kao zaštitna folija koju biste rado skinuli.

Preklopni mehanizam i mjesto savijanja ekrana su bolje zaštićeni i na tim mjestima prljavština više ne može da dopire. Do septembra, kompanija će još raditi na softverskim poboljšanjima, odnosno unapređenju aplikacija. Na kraju uređaj će proći i nove rigorozne testove kvaliteta.

Do tada, podsjetimo se kako je Samsung Galaxy Fold predstavljen na Unpacked događaju u San Francisku februara ove godine. Između ostalog, rečeno je da je Galaxy Fold razvoj pametnih telefona podigao na viši nivo.

Prepoznat ogroman potencijal uređaja

Fold je, dakle, višenamjenski, multifunkcionalni, kopmaktni uređaj koji se očas posla pretvara u jednako praktičan tablet. To ima da zahvali svom savitljivom ekranu koji se otvara i zatvara poput sveske. Međutim, to je sveska u kojoj možete da nađete ili sami kreirate sve zamislive i nezamislive pisane, crtane, audio i video prikaze. Za neke je potreban internet, za neke i ne, ali opšti je utisak da je riječ o uređaju budućnosti.

Sudeći po prvim reakcijama, Samsung Galaxy Fold će korisničko iskustvo uzdići na nivo oduševljenja. Istovremeno korišćenje po nekoliko njegovih raskošnih funkcija ili glatkih radnih površina pruža ogroman potencijal. Mnogi fanovi brenda Samsung prepoznali su taj potencijal. Uprkos navedenim početnim problemima i cijeni od oko 3500 KM, očekuje se da će prodaja Galaxy Fold uređaja biti veoma uspješna.

Za sada još nema informacija kada bi Galaxy Fold mogao da se pojavi u prodaji i u našim krajevima.

Scroll to Top