Kako odabrati optimalnu veličinu ekrana pri kupovini novog televizora?

Veličina ekrana postala je jedna od najbitnijih stavki prilikom kupovine novog televizora. Kako odabrati televizor veličine koja će se savršeno uklapati sa dimenzijama i prostorom vašeg dnevnog boravka ili spavaće sobe? Koliki ekran je idealan s obzirom na udaljenost sa koje će se sadržaj na njemu gledati?

Ovakve i slične dileme uveliko rješavaju nove tehnologije primijenjene u izradi televizora nove generacije. Uticaja, naravno, ima i sve veća rezolucija u kojoj se sadržaj na TV-u prikazuje, što takođe treba uzeti u obzir. Faktor budžeta predviđenog za nabavku novog televizora svakako je odlučujući. Ako taj budžet nije fiksan, a izbor je sveden na dva televizora sličnih specifikacija, preporuka je da se izabere onaj veći.

S obzirom na navedeno, danas se optimalna veličina ekrana televizora dobija po veoma jednostavnoj formuli. Dakle, udaljenost sa koje planirate da gledate televizijske sadržaje, trebalo bi da bude dvostruko veća od dijagonale ekrana TV-a. Ako ćete filmove, sport i druge sadržaje gledati sa 3 metra udaljenosti, optimalna veličina ekrana trebalo bi da je oko 150 cm, odnosno između 55 i 65 inča.

Pogledajte širu sliku

Posljednjih godina Samsung se ističe izradom vrhunskih Smart televizora s izuzetno visokom rezolucijom prikaza na ekranu. Evo nekoliko njihovih preporuka oko izbora veličine ekrana televizora. “Pogledajte širu sliku”, poručuju iz Samsunga, svjesni kvaliteta koji su postigli na ekranima svojih televizora nove generacije.

Veličina dnevnog boravka više nije bitna prilikom odabira televizora. Unapređenje kvaliteta slike sada omogućuje uživanje u velikim ekranima, čak i u malim prostorijama. Zahvaljujući novim tehnologijama, više nema brige oko naprezanja očiju zbog neodgovarajuće udaljenosti ili ugla za gledanje. Jednostavno, što je ekran veći, to je doživljaj gledanja sadržaja na njemu puniji i intenzivniji.

Na velikim TV ekranima doživljaj gledanja je maksimalno poboljšan i stvara utisak posmatranja realističnih scena i akcije iz prvog reda. Svaki pokret ili potez obogaćen je živopisnim detaljima. Na velikom ekranu visoke rezolucije jasna i živopisna slika izaziva uzbuđenje ispunjavajući vidno polje gledaoca.

Vizuelni spektakl koji nude veliki ekrani novih televizora stvaraju i uzbudljiv osjećaj uranjanja u prožimajuću dubinu i dimenziju prikazanog sadržaja. Drugim riječima, sada i kod kuće možete da stvorite doživljaj gledanja kao da ste u kinu.

Spektakularan je doživljaj igranja igara na velikim ekranima, a mnogi novi modeli Samsung televizora nude nenadmašno gaming iskustvo

Spektakularan je i doživljaj igranja igara na velikim ekranima, a mnogi novi modeli Samsung televizora nude nenadmašno gaming iskustvo. Poboljšani detalji i dubina prikaza na televizorima sa velikim ekranima uvlače igrača u sam centar zbivanja i akcije.

Uranjanje u akciju ili igru

Samsung omogućuje gledanje na ekranima supervelikih televizora bez naprezanja očiju ili nelagode. Zahvaljujući jedinstvenoj Samsung tehnologiji inteligentnih unapređenja od 5 faza, svaka udaljenost je bezbjedna za gledanje na supervelikom televizoru. Inteligentan mehanizam kompanije Samsung analizira svaku scenu i proizvodi optimalnu boju, kontrast i 4K pojedinosti.

Samsung omogućuje i optimalno okruženje za uranjanje u igre bez zastoja na supervelikom televizoru. Doživljaj igre penje se na sasvim novi nivo uz primjenu naprednih funkcija. Te funkcije obezbjeđuju manje ulazne zastoje, promjenjivu brzinu osvježavanja (VRR) i Game Motion Plus za tečno i brzo vidno polje.

Novi superveliki televizori kompanije Samsung obogaćeni su ambijentalnim načinom rada tako da i isključni upotpunjavaju ambijent u kojem su postavljeni. Naime, na njima možete da izaberete pozadinsko uređenje, da dodate korisne informacije ili fotografije kojima ćete upotpuniti interijer.

Scroll to Top