Pogledajte spektakularni gameplay koji je oduševio fanove CoD-a (Video)

Premijerno prikazani gameplay za multiplayer koji nas očekuje u Call of Duty: Modern Warfare oduševio je fanove ove igre. Već za nekoliko sati od ekskluzivne objave, video je pokupio preko 210.000 lajkova i mnoštvo pozitivnih komentara članova CoD zajednice.

“U videu smo imali priliku da vidimo dosta noviteta koji djeluju zanimljivo i to su prije svega novi modovi igranja. Pored standardnih, tu su i modovi manjeg kalibra sa 2-na-2 bitkama, kao što je Gunfight. Predstavljen je i mod igranja za 100 igrača, ali neće biti Battle Royale”, navodi mondo.rs.

Najviše pažnje privukao je, u igrama rijetko viđeni, Night Mode koji će upotpuniti dolazeći CoD. Borba se odvija u mraku, uz upotrebu razne sofisticirane opreme namijenjene takvim uslovima i uz primjenu taktičkih sposobnosti.

Oružje je moguće nadograđivati i pojačavati dodacima, što je otkriveno još ranije. Infinity Ward je otkrio da će svaka puška imati predvidivi trzaj kako bi se igranje olakšalo ali i podiglo na viši nivo realnosti. Prikazani su i dodaci koji se otključavaju kroz killstreak sistem, još jedan od noviteta CoD: Modern Warfare igre.

Silna oprema za Nigth Mode

Između ostalog, sada vidimo tenkove i razne druge dodatke. Među njima je i White Phosphorous, koji stvara dimnu zavjesu i pritom nanosi veliku štetu protivničkim snagama tj. igračima.

Dugo iščekivani povratak najpopularnijeg dijela CoD franšize, potpuno prerađeni Modern Warfare, stiže 25. oktobra ove godine. Riječ je o igri koja igrače ubacuje u moderan sukob. U takvoj atmosferi odluke u djeliću sekunde mogu da utiču na globalni balans sila.

Najavljeni novitet ima jedinstvenu priču i progresiju kroz epsko singleplayer iskustvo, multiplayer pun akcije i novi co-op mod. Ovo je potpuno nov Modern Warfare u svakom pogledu. Iskustvo je bazirano na naslovnim stranicama novina danas, gdje su pravila borbe prilično zamagljena i siva.

Ranije smo objavili da će igrači CoD noviteta moći da igraju kao pripadnici različitih internacionalnih specijalnih jedinica i grupa boraca za slobodu. Radnja će se odvijati kako u legendarnim evropskim gradovima, tako i na Bliskom Istoku.

Igra dostupna od 25. oktobra

Modern Warfare donosi cross-platform igranje od starta na PC računarima i PlayStation 4 konzolama, što je velika novina. Napušta se klasičan season pass sistem i biće više besplatnih mapa i drugih sadržaja, koji će biti dostupni svim igračima. Modern Warfare ima potpuno novi engine igre koji donosi izuzetno fotorealistično iskustvo i gameplay.

Nova tehnologija koristi materijale bazirane na fizici. Tu su novi rendering sistem, volumetrijska svjetla, 4K HDR i novi način kako GPU prikazuje geometriju. Tu su i modovi spektralnog renderinga za situacije kad morate da koristite infra crvene senzore toplote ili u slučajevima korišćenja sistema noćnog vida. Konačno, tu je i nov sistem uklapanja oblika, koji će pružiti bolje animacije likova iz igre. Za platforme koje ga podržavaju, stiže i podrška za Dolby ATMOS zvuk.

Call of Duty: Modern Warfare će globalno biti dostupan od 25. oktobra za PlayStation 4, Xbox One i PC platforme. Fanovi CoD-a imaće priliku da isprobaju novu igru kroz otvorenu BETU od 21. do 23. septembra.

Scroll to Top