Provjerite svoje fotografsko umijeće prijavom na Huawei InFocus Awards 2019 (Video)

Posjedujete li Huawei smartfon, takmičenje u mobilnom fotografisanju InFocus Awards 2019, koje organizuje kompanija Huawei, prava je prilika za vas. InFocus takmičenje mobilnog fotografisanja je odlična prilika da testirate svoje fotografske vještine i pokažete svoj talenat svijetu.

Takmičenje je posvećeno svim korisnicima Huawei pametnih telefona. Radovi mogu da se prijave u jednoj od kategorija putem posebnog sajta namijenjenog takmičenju do 11. avgusta ove godine. Iz kompanije Huawei poručuju da je konkurs uspostavljen kako bi fokus bio stavljen na mogućnosti nove generacije u vizuelnoj kulturi. Takođe, pažnja se skreće i na korisnike mobilnih telefona širom svijeta.

“Cilj je približiti pogled na novu generaciju alata koji omogućavaju stvaranje i doživljavanje najnovijeg vizuelnog sadržaja, inspirišući nove oblike interakcije. Prvi cilj konkursa bio je da se istakne inovativni duh koji je Huawei donio na polje vizuelnog izražavanja. Drugi cilj je se prenese njegov uvid u nove teritorije u kojima se čini da fotografija napreduje”, poručuju organizatori.

Nova generacija stvaralaca

Prema njihovim riječima, mogućnosti kamere pametnih telefona postaju sve moćnije. Kao rezultat toga, mobilna fotografija “cvjeta” kao nikada do sada. Novi tipovi sadržaja i novi načini za njihovo dijeljenje omogućavaju fotografima da trenutno privuku globalnu publiku. Na osnovu Huawei inovativne interpretacije moderne fotografije, InFocus Awards ilustruje ulogu brenda u obezbjeđivanju odličnih alata. To su alati koji omogućuju novoj generaciji gledalaca da iskuse rad nove generacije stvaralaca.

Poznavaoci fotografije uvijek će reći da je sposobnost da uočite “pravi“ kadar već pola posla, navodi mondo.rs. Druga polovina je, naravno, kvalitetan uređaj kojim fotografišete. Industrija mobilnih telefona toliko je uznapredovala da vam, uz kvalitetan pametni telefon, profesionalna oprema gotovo i nije potrebna da biste stvorili fotografije visokog kvaliteta. Na tom polju je naročito odmakao Huawei, čiji najnoviji modeli smartfona imaju fantastične kamere. Trenutno, Huawei P30 i P30 Pro predstavljaju modele s najmoćnijim kamerama na tržištu smartfona.

Ako posjedujete Huawei smartfon i takmičarski duh, onda nipošto nemojte da propustite InFocus Awards 2019

Ako još posjedujete i takmičarski duh, onda nipošto nemojte da propustite InFocus Awards 2019. Fotografije prijavljene za takmičenje biće prezentovane na sajtu posvećenom takmičenju. Svaki internet korisnik, uključujući učesnike takmičenja, na tom sajtu ima pravo da glasa za fotografiju koja mu se najviše dopada. U narednoj fazi, najbolje radove će ocijeniti pažljivo odabrani žiri, koji se sastoji od stručnjaka i svjetski poznatih fotografa.

Takmičenje u 6 kategorija

Takmičenje Huawei InFocus Awards 2019 se sastoji iz pet kategorija vezanih za fotografiju i jedne posvećene videografiji:

– #Emotion Tag: Izražavanje trenutnih emocija pomoću fotografija.

– Hello, Life: Dijeljenje emocija ili inspiracije u svakodnevnim iskustvima.

– Faces: Eksperimentisanje sa identitetom i snagom portreta.

– Going the Distance: Otkrivanje novih mjesta i stvaranje novih iskustava koristeći nove mogućnosti kamere pametnih telefona. Na primjer tele-lens, super široki ugao ili makro-fotografisanje.

– Storyboard: Pričanje priče u devet kadrova – mreža fotografija koja stvara značajan ili zanimljiv narativ.

– Life Now: Snimanje priča za manje od 30 sekundi.

“Radim kao modni fotograf već dugo. Telefon koji stalno nosim u džepu mi je pomogao da razvijem svježe ideje mnogo puta. Mobilna fotografija se razvija konstantno. Upravo to razvijanje pruža priliku da telefon ne bude samo pomoćno sredstvo već i profesionalni instrument. To je uređaj koji stvara nebrojano mnogo prilika, svakodnevno“, kaže Marcin Tyzska, poljski modni fotograf, jedan od počasnih članova žirija.

Marcin Tyzska će u drugoj fazi takmičenja donijeti odluku o pobjednicima u svim kategorijama.

Scroll to Top