Doom Eternal za PS4 stiže u martu i u serijal unosi fantastične novitete

Doom Eternal za PlayStation 4 i druge platforme je novi nastavak kultne pucačine koji u serijal donosi fantastične novitete. Međutim, poslije ove dobre vijesti, uslijedila je i ona loša koja kaže da navedeni naslov ipak nećemo dočekati ove godine.

Naime, kreator igre, čuvena Bethesda, prvobitno je najavila dolazak Doom Eternal igre za novembar ove godine. Ubrzo su saopštili da ipak neće moći održati dato obećanje, pa su izlazak igre najavili definitivno za 20. mart 2020.

Kako sada stvari stoje, fanovi će morati još malo da pričekaju da se Doomguy vrati u pakao. Bethesda je kao glavni razlog kašnjenja Doom Eternal igre navela to da im je potrebno još vremena za finalizaciju projekta. Budući da je riječ o studiju poznatom po odgovornosti i perfekcionizmu, nema sumnje da će pred igrače stići gotov proizvod, bez ikakvih mana i problema. Iz tog razloga, malo strpljenja neće nikome naškoditi.

“Iako je pomalo razočaravajuće, podržavamo odluku Bethesde da posveti više vremena svojoj nadolazećoj igri Doom Eternal. I ranije je iz ove kompanije došlo nekoliko naslova kojima je par dodatnih mjeseci u razvoju bilo prijeko potrebno”, podsjeća Play zine.

Bilo kako bilo, Doom Eternal će, sasvim izvjesno, donijeti niz inovacija u popularni serijal. Biće to asimetrični multiplejer, ali i mod igranja u kojem možete uletjeti u “svijet” nekog drugog igrača kao moćni demon. Zvuči uzbudljivo i definitivno vrijedi čekanja, Bethesda će dodatno vrijeme sigurno kvalitetno iskoristiti na radost fanova.

Scroll to Top