Sony PS4 upravo je postala druga najprodavanija Playstation konzola

Aktuelna PS4 konzola upravo je postala druga Sony platforma za gaming po broju prodatih primjeraka. Tako je “četvorka” po prodatim primjercima prestigla prvu, originalnu PlayStation konzolu, koja je prodata u 102.5 miliona primjeraka. Ipak, prvo mjesto i dalje neprikosnoveno drži PS2 sa 155 miliona prodatih primjeraka.

Sony je objavio da je u ovom kvartalu prodao 2.8 miliona PS4 konzola, uključujući i PS4 Pro. U ukupnom zbiru to je 102.8 miliona prodatih primjeraka. Od svih dosadašnjih PlayStation konzola, PS3 je najlošije rangirana sa 87.4 miliona prodatih primjeraka.

PS4 konzola na akcijskom sniženju

Iako je pojavljivanje u prodaji PS5 konzole najavljeno za kraj 2020. godine, PS4 platforma ne gubi na aktuelnosti. Naime, Sony je već potvrdio da će sve PS4 igre biti kompatibilne i sa budućom konzolom. Pored toga, PS4 konzole su sve češće na akcijskim sniženjima, pa mogu da se nabave po veoma pristupačnim cijenama.

PS4 konzola u svim svojim varijantama upravo je na akciji na svim 3D BOX prodajnim mjestima. Na akciji su sve PS4 konzole u 3D BOX PlayStation shopu u Delta Planetu i 3D BOX shopu u TC Mercator Banjaluka. Ove gaming platforme na akciji su i na web shopu mobilnitelefoni.ba. Njihove narudžbe na web shopu prati i besplatna dostava na željenu adresu u cijeloj BiH.

Do kraja godine lista najprodavanijih PS konzola vjerovatno će još da se mijenja. Nema sumnje da će PS4 konzole i dalje da se prodaju oko jednog miliona primjeraka mjesečno. Za period april-jun ove godine, PS4 konzole prodate su u 3.2 miliona komada.

Sony PlayStation, dakle, nastavlja da obara rekord za rekordom i već godinama dominira globalnom gaming industrijom. PlayStation 4 konzola je lansirana još 2013. godine i od tada premašuje sve rekorde u prodaji.

Uspjeh i na polju virtuelne realnosti

Posljednjih godina Sony je ostvario ogroman uspjeh i probojem na polju virtuelne realnosti zauzimajući većinski dio na tom brzorastućem tržištu. Od početka prodaje VR sistema 2016, pa do ove godine, Sony je neprikosnoven sa 4.2 miliona prodatih jedinica.

Predstavljen inicijalno po veoma povoljnoj cijeni, sistem namijenjen vlasnicima PlayStation 4 konzola je impresionirao veliki broj igrača. Gejmeri su, dakle, dobili mogućnost da uživaju u virtuelnoj realnosti bez enormnih troškova za VR sistem. S druge strane, ti sistemi su bili i po nekoliko puta skuplji za PC platforme. Kada se na to dodaju enormni troškovi za PC hardver da bi VR naslovi uopšte bili pokrenuti na PC uređajima, jasno je zašto se tako veliki broj korisnika odlučio za PS4 ili PS4 Pro konzole u kombinaciji sa PSVR sistemom.

Scroll to Top