Ako imate noviji Samsung Galaxy telefon, stižu vam softverska pojačanja

Samsung je objavio da novijim Galaxy smartfonima stižu značajna softverska poboljšanja tako da su svi korisnici ovih uređaja na dobitku. U toku su, naime, ažuriranja započeta nedavno na S10 modelu, a nastavljena i na drugim uređajima te serije.

Samsung Galaxy S10 telefoni tako su dobili neke od najnovijih funkcija koje imaju i flagship modeli Galaxy Note10 i Note10+. U toku je novi talas dodavanja funkcija (softverska ažuriranja) sa ovih uređaja na Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G pametne telefone. Na ovaj način smartfonima kompletne S10 serije omogućeno je korišćenje znatno više funkcija koje imaju Galaxy Note10 modeli.

Od sada će korisnici imati i pristup potpuno novim pametnim multimedijalnim formatima i Wi-Fi funkcijama. Posljednja softverska ažuriranja donose jedinstveno korisničko iskustvo. U galeriji je, npr, moguće brzo pronalaženje omiljenih fotografija uz pomoć napredne pretrage i ključnih riječi koje opisuju traženi sadržaj.

Softverska nadogradnja pretraživača

Zahvaljujući unaprijeđenom pretraživaču, olakšano je i otkrivanje novih pjesama, filmova ili televizijskih emisija. Softverska nadogradnja omogućila je pretraživaču da prikazuje prijedloge sadržaja direktno sa aplikacija za multimedijalni streaming. Uz Media&Devices dodatak na aplikaciji Quick Panel, korisnici će sa lakoćom moći da kontrolišu multimedijalno iskustvo na više uređaja, koristeći samo Galaxy S10.

Auto Hotspot nudi jednostavno rješenje za transformisanje modela iz serije S10 u Wi-Fi ruter. Nakon početnog podešavanja, softverska podrška ovoj opciji omogućava da telefon automatski uspostavi hotspot sa drugim Samsung uređajima ako dijele isti Samsung ili porodični nalog. Funkcija Wi-Fi Tips upozorava korisnike i pruža im podršku u slučaju problema, kako bi mobilna konekcija bila stabilna i bezbjedna.

Prethodna softverska ažuriranja, isporučena u oktobru, na Galaxy S10 donijela su Note10 kreativne alate. Zabavna AR Doodle funkcija pruža korisnicima mogućnost da video snimcima dodaju lični pečat u vidu crteža, bez upotrebe S- Pena.

Night Mode i na selfie kameri

Uz Super steady video stabilizaciju korisnici nikad neće morati da se brinu da li se kadar u video sadržaju trese. Brige nema čak i kada je u pitanju dinamična akcija, jer softverska ažuriranja su precizno podešena. Selfie fotke biće kristalno jasne, čak i po mraku, zahvaljujući Night Mode opciji na prednjoj kameri.

Iako korisnici već imaju mogućnost da pomoću Video Editor aplikacije mijenjaju omiljene video snimke direktno na Galaxy S10 pametnim telefonima, ažuriranjem Samsung DeX programa mogu da ih transformišu u dinamične video klipove još lakše i brže. Da bi softverska nadogradnja bila opravdana, potrebno je samo putem USB kabla povezati pametni telefon sa PC ili Mac uređajem. Nakon toga će video snimci moći da se personalizuju, sijeku i edituju izuzetno precizno.

Ova softverska ažuriranja biće dio novembarskog softverskog paketa, koji će korisnici uskoro moći da preuzmu, koristeći meni za ažuriranje telefona i Wi-Fi vezu.

Scroll to Top