Xiaomi telefoni među najtraženijim u doba korone, pretekli i Huawei

Kineska kompanija Xiaomi prvi put je nadmašila, takođe kineski, brend Huawei po broju telefona isporučenih na tržište. Xiaomi je, naime, u februaru ove godine prodao 6 miliona uređaja, dok je Huawei prodao 5.5 miliona telefona.

Prvi put imamo situaciju da je Xiaomi pretekao Huawei, do sada trećeg najvećeg proizvođača telefona na svijetu, prenosi PC Press. Tako je Xiaomi u februaru, iako je kao i ostali bilježio pad u isporukama, pretekao Huawei i izbio na treće mjesto. Na drugom mjestu po broju isporuka i dalje je Apple sa svojim iPhone modelima. Prvo mjesto neprikosnoveno drži Samsung koji na tržištu ima trenutno najatraktivnije smartfone u ponudi. Naravno, riječ je o modelima iz ovogodišnje Galaxy S20 serije.

Zabrana prodaje Huawei telefona na američkom tlu, u kombinaciji sa pandemijom virusa COVID-19 u svijetu, uticala je negativno na poslovanje kompanije Huawei. Tako ih je na globalnom tržištu preteka Xiaomi, čiji telefoni širom svijeta postaju sve popularniji.

Južnokorejski gigant Samsung i dalje pouzdano dominira. U odnosu na druge proizvođače čije su se isporuke gotovo prepolovile, Samsung je zabilježio 18 miliona prodatih uređaja širom svijeta. U istom periodu, Apple je prodao 10 miliona iPhone uređaja.

Dok drugi proizvođači poput Xiaomi-ja ipak vide svjetlo na kraju tunela, i u toku pandemije, Huawei se, izgleda, suočava s neveselom realnošću. Kineski div je objavio da očekuje 20 odsto manje isporuke tokom 2020. godine. Međutim, u taj izvještaj nisu uključene procjene nastale kasnije haosom koji je korona virus napravio i na svjetskom tržištu.

Na web shopu 3D BOX-a mobilnitelefoni.ba pronaći ćete kompletnu ponudu Samsung, Apple i Xiaomi telefona po najpovoljnijim cijenama i uslovima plaćanja. Obezbjeđena je i brza dostava na kućnu adresu u cijeloj BiH za svaki kupljeni proizvod.

Scroll to Top