Poljaci prvi shvatili koliko je gaming važan za ostanak mladih u kući

Da bi motivisala mlade da ostanu kući u vrijeme pandemije korona virusa, Vlada Poljske je pokrenula javni gaming Minecraft server. Putem ovog servera, svi koji to požele, moći će da igraju popularnu “kockastu” igru.

Svaki igrač dobija svoj privatni “posjed” na kojem može radi šta god poželi. Oni sa bogatom maštom mogu da se oprobaju i u izradi kreacije, od kojih će one najbolje biti nagrađene, prenosi telegraf.rs. Ideju za masovni gaming koji podstiču poljske vlasti tokom pandemije mnogi su pozdravili.

Poljska vlada na ovom projektu sarađuje sa ogranizacijom Neverlight. Pored igre Minecraft, plod te saradnje je i da svako putem gaming servera može da se zabavi kroz niz nagradnih kvizova. Na serveru se, takođe, nalazi i niz vebinara putem kojih korisnici mogu da nauče nešto novo. Postoji, takođe, i “Game jam” u kome igrači mogu da se takmiče u kreiranju igara.

Nadajmo se da će i druge države poći za ovim primjerom koji će potvrditi da je gaming najbolja kućna zabava. Do tada, 3D BOX predlaže PlayStation 4 kao idealnu kućnu zabavu za cijelu porodicu.

Na web shopu 3D BOX-a možete da pogledate kompletan PS4 asortiman u kojem su i PlayStation proizvodi i igre na aktuelnim popustima. Kupovina na web shopu mobilnitelefoni.ba je jednostavna i sigurna, što potvrđuje i međunarodno priznati SSL sertifikat. Brza dostava na kućnu adresu širom BiH se podrazumijeva.

Scroll to Top