Predstavljanje iPhone 12 serije pomjereno s kraja ljeta na kraj jeseni?

iPhone 12, koji će naslijediti aktuelne modele telefona kompanije Apple sa oznakom 11, vjerovatno će biti predstavljen tek krajem godine. Nove informacije u vezi sa najprodavanijim proizvodom kompanije Apple pojavile su se u vrijeme pandemije korona virusa. Stoga još nezvanične informacije o mogućem pomijeranju datuma premijere zvuče sasvim logično.

Sudeći po informacijama iz prilično pouzdanih izvora, iPhone 12 će na tržište kasniti najmanje dva mjeseca u odnosu na standardan raspored predstavljanja Apple telefona u septembru, koga se u Kupertinu drže već godinama.

Youtuber Jon Prosser, objavio je na Twitter-u da je dobio dojavu o odgađanju proizvodnje nove iPhone serije, prenosi PC Press. Navodi da je to zbog novonastale svjetske pandemije korona virusa i da će novi iPhone 12 modeli biti lansirani u novembru. To će sigurno rastužiti mnoge iPhone fanove, ali oni, ipak, neće morati dugo da čekaju.

Prosser je objasnio da bi masovna proizvodnja iPhone 12 modela trebalo da počne već u maju. Međutim, ni to neće biti dovoljno vremena da se sve postigne za premijerno predstavljanje u septembru. Do toga dolazi jer Apple ne šalje direktore iz Amerike u Kinu da odobre završni dizajn pošto su na snazi zabrane letova. To opet znači da faza u kojoj je prototip već trebalo da bude gotov, još nije završena, što pravi dodatna kašnjenja.

Bez obzira na to kada će biti predstavljen iPhone 12, u prodaji je mnogo drugih iPhone uređaja top kvaliteta. Na web shopu 3D BOX-a pronaći ćete kompletnu ponudu iPhone uređaja proizvedenih u protekilih nekoliko godina. Naravno, tu su i svi najnoviji modeli iPhone 11 serije, ali i veliki izbor iPad uređaja, Apple Watch modela, kao i bogata dodatna Apple oprema.

3D BOX s ponosom ističe da sve Apple uređaje na svom web shopu prodaje pod najpovoljnijim uslovima u BiH. Pored mogućnosti produžene garancije i opcije uštede povratom PDV-a, za svaki kupljeni Apple proizvod obezbijeđena je i brza dostava širom BiH na kućnu adresu.

Scroll to Top