Stiže nova velika nadogradnja MIUI korisničkog interfejsa za Xiaomi uređaje

Sve popularniji MIUI Android korisnički interfejs za Xiaomi smartfone uskoro će dobiti svoju 12. veću objavu. Najnovije glasine sugerišu da će nova softverska nadogradnja biti objavljena u ponedjeljak, 27. aprila.

Xiaomi je već objavio neke detalje o funkcijama koje će novi, MIUI 12, korisnički interfejs imati, navodi Benchmark, prenosi balkanandroid.com. Wallpaper Dimming će preko Dark Mode 2.0 implementacije simulurati postepenu tranziciju svjetla, zasnovanu na ciklusu dana i noći. Zanimljivo će biti vidjeti da li će ova funkcija raditi samo na predefinisanim sistemskim fotografijama ili je Xiaomi pronašao način da je primijeni na bilo koju pozadinu.

MIUI 12 za bolje iskustvo čitanja

Funkcija podešavanja debljine fonta će automatski moći da podešava debljinu teksta kako bi se smanjio odsjaj ili zamagljenje. Ovo će biti pridodato uz Dynamic Font System koji već postoji u MIUI 11 verziji i trebalo bi da funkcioniše i u Dark i u Light modu.

Wallpaper Dimming će preko Dark Mode 2.0 implementacije simulurati postepenu tranziciju svjetla

Podešavanja kontrasta fonta su još jedan korak ka konačnom omogućavanju boljeg iskustva čitanja sadržaja. Glavna ideja se svodi na to da se razlika između relativnog osvjetljenja i kontrasta, odnosno crne pozadine i bijelog teksta u Dark Mode 2.0 dinamički prilagođavaju, zasnovano na ambijentalnom osvjetljenju. MIUI 12 će svakako ponuditi i brojne druge funkcije, a Xiaomi će se sigurno potruditi da nam neke od njih predstavi u narednom periodu.

Sve Xiaomi telefone odlikuje izuzetno povoljan odnos cijene i kvaliteta, a dobijaju i redovno ažuriranje MIUI korisničkog interfejsa. Za samo nekoliko godina Xiaomi je prepoznat kao brend izuzetnih smartfona, koji mogu da zadovolje potrebe i najzahtjevnijih korisnika, koji se skoro nikad ne kvare i uvijek su veoma pristupačni. Zbog svega navedenog, prodaja Xiaomi telefona konstantno raste i bez neke naročite marketinške podrške.

Xiaomi uređaji pristupačni svima

Na našim prostorima Xiaomi se prvenstveno nametnuo kao proizvođač odličnih smartfona pristupačnih svima. Na primjer, ako novi telefon ne birate po nazivu proizvođača, već po unaprijed zacrtanim specifikacijama i željenim performansama, korisnički interfejs takođe je brzo stekao globalnu popularnost, a njegov kvalitet potvrdiće svaki korisnik Xiaomi uređaja.

Na web shopu 3D BOX-a mobilinitelefoni.ba, pronaći ćete veliki izbor Xiaomi smartfona i ostalih uređaja, po najpovoljnijim cijenama u BiH.

Na web shopu 3D BOX-a mobilinitelefoni.ba, pronaći ćete veliki izbor Xiaomi smartfona
Scroll to Top