Sony napokon otkrio izgled i nove mogućnosti PlayStation 5 konzole (Video)

Kompanija Sony napokon je predstavila izgled PlayStation 5 konzole, ali na njene detaljne specifikacije ćemo još morati da pričekamo. Na događaju održanom sinoć, futurističku sobu ispunilo je more kuglica, a onda su kuglice formirale futuristički izgled PS5 konzole.

Crna i bijela kao osnovne boje PlayStation 5 konzole, uz amrfne oblike sive i plave, te ravne i reljefne površine, karakterišu PS5 konzolu. Njen izgled ujedno podsjeća i na nedavno predstavljeni DualSense kontroler, koji je promijenjen nakon 25 godina postojanja, prenosi mondo.rs.

Položaj PlayStation 5 konzole je uspravan. Ddolazi u dvije varijante, sa ili bez čitača diska, odnosno samo za digitalne igre. Verzija bez čitača diska je tanja i vjerujemo jeftinija od verzije sa diskom, ali cijene ni jedne ni druge konzole još nisu otkrivene.

Pored PlayStation 5 konzole i ranije DualSense kontrolera, najavljena je i nova HD kamera, PULSE 3D bežične slušalice, Media Remote daljinski upravljač, stanica za punjenje kontrolera i drugi PlayStation dodaci.

Od tehničkih karakteristika PlayStation 5 konzole Sony nije otkrio ništa novo. Međutim, istaknuti su nevjerovatno brz SSD disk, momentalno učitavanje igara, Ray Tracing tehnologija, podrška za 4K Blu-ray… PS5 igračima obezbijeđen je i 3D audio zvuk, tzv. Haptic Feedback na novom kontroleru, kao i podesivi bočni, odnosno zadnji tasteri. Kontroleri će se puniti na novoj baznoj stanici, dok se igrač odmara.

Početak prodaje PlayStation 5 konzole očekuje se tek krajem godine, u vrijeme prednovogodišnjih praznika.

Scroll to Top