Poslije odgađanja, otkriven novi datum predstavljanja PS5 konzole (Video)

Najnovija platforma za savršen gaming, PS5 konzola kompanije Sony, napokon će biti predstavljena 11. juna. Događaj je planiran za 22 časa po našem vremenu, kada bi konačno trebalo da padnu sve maske sa dugo najavljivane platforme koja gaming treba da podigne na sasvim novi nivo, približno jednak realnosti.

Zbog nereda na ulicama SAD organizatori događaja planiranih za kraj maja i početak juna povukli su se i odložili svoje planove kako bi se “čule važnije poruke”. Među prvima se povukao japanski Sony, koji je na neodređeno vrijeme odustao od predstavljanja novih detalja PS5 konzole. Sada je s novim datumom otkriveno da, ipak, nije potrebno čekati dugo, navodi mondo.rs.

Novi datum se prvo pojavio u oglasu na Twitch platformi. Zatim je Sony putem zvaničnih Twitter kanala otkrio da se o budućnosti PlayStation brenda saznaje 11. juna u 22 časa po našem vremenu. Tada će, napokon, biti predstavljena i dugo očekivana PS5 konzola, pretpostavlja se sa svim svojim specifikacijama.

Dosadašnje najave ukazuju da će na ovom događaju mahom biti predstavljene PS5 igre. Dobar dio njih je otkriven i u najnovijem izdanju PlayStation magazina. Ipak, fanovi s velikom dozom optimizma očekuju i prikaz glavne PlayStation 5 ekskluzive sa next-gen grafikom.

Za sada nema navoda šta će sve biti predstavljeno na ovom događaju, ali spektakl je zagarantovan. Podsjetimo se da je DualSense kontorler za PS5 gaming već zvanično predstavljen. Sudeći po njegovom izgledu i funkcijama čeka nas veoma uzbudljiv period u kojem ćemo otkrivati nove domete u svijetu gaminga.

Scroll to Top